Frituur Tartaar - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Frituur Tartaar

Gent

What? Toegegeven: niets gaat boven onze geliefde Belgische frietjes van de frituur. Toch is Frituur Tartaar niet de meest alledaagse zaak – en dat heeft met de looks én het menu te maken. Uitbater Sven De Ville serveert er uiteraard verse Gentse stoverij en – whats in a name – versbereide tartaarsaus, maar ook veggie en vegan snacks of gefrituurde groentjes staan op het menu. De frieten zijn gebakken in plantaardige olie en bestrooid met fijn zeezout. Tips van de chef? Probeer de frikandel tartaar, de frikandel Gantoise of de vegan Gentse stoofsaus, stoofvleessaus minus the meat. 

Looks? Het interieur is een combinatie van industrieel, Scandinavisch en vintage. Aan het witte plafond bengelen grote, industriële lampen. Aan de ene kant van de ruimte zie je een ruige brick wall, aan de andere kant witte tegels. Lichthouten banken of lichtblauwe barkrukjes vullen de retro tegeltjesvloer. Planten en kleurrijke kussens prijken op de venster- en zitbanken. Bij mooi weer kan je ook buiten eten.

What else? Frituur Tartaar werkt met producten van locals. Zo komen de groentjes van de Gentse BEO-markt, serveren ze het Gentse artisanale biertje ‘13’ en zijn de mosterd en pickles van Tierenteyn.

Info? Open op woensdag, donderdag en zondag van 11 u. 30 tot 22 u. 30. Op vrijdag en zaterdag open van 11 u. 30 tot 24 u.

Heilige Geeststraat 3
9000 Gent

» Bekijk op kaart

0499221907 info@frituurtartaar.be Facebook

Frituur Tartaar Frituur Tartaar Frituur Tartaar Frituur Tartaar Frituur Tartaar Frituur Tartaar Frituur Tartaar Frituur Tartaar Frituur Tartaar