Barge - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Barge

Brussel

What? Een culinaire verademing vlakbij het nieuwe Kanal museum, niet ver van het Noord Station. Barge betekent ‘niet goed wijs’ en dat zou je gaan denken van Barbara Hoornaert en Grégoire Gillard die een prachtige hoeve in het Waalse dorp Liernu inwisselden voor dit kleine pand in een weinig evidente Brusselse buurt. Maar de twee zijn niet aan hun proefstuk toe. Ze werkten eerder al als sommelier en sous-chef bij L’Air du Temps en deden ervaring op bij Comme Chez Soi en bij Louis XV van Alain Ducasse.

Looks? Hoewel de eigenaars zeer klassiek geschoold zijn, vind je hier geen stijf gestreken tafellakens en formele toestanden. Het interieur is ruw en een tikkeltje tegendraads, met een prachtige betonnen toog die de volledige lengte van het pand beslaat. De landelijke invloeden van Liernu zijn hier ook nog duidelijk aanwezig in de vorm van gerecycleerde teakhout, motieftegels en korenaren op de toog. Urban country style, zeg maar.

What else? Laat je niet bedotten door de relaxte sfeer bij Barge: hier worden culinaire pareltjes afgeleverd, liefst nog bereid met lokale producten. En het is betaalbaar eten hier. Reserveer snel een tafel voor de mannen van Michelin en Gault-Millau dat doen.

Info Drie-gangen lunch vanaf 28 euro, viergangendiner vanaf 44 euro

 

Ieperlaan 33
1000 Brussel

» Bekijk op kaart

website

Barge Barge Barge Barge Barge