Roots - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Roots

Gent

What? Roots is een kleinschalig restaurant waar lokale en eerlijke producten centraal staan. Dat verklaart meteen de naam: chef Kim en vriendin Nele, die de zaal voor haar rekening neemt, gaan back to the roots. Op het menu staan vis uit de Noordzee, vlees van kleinere boeren en groenten van de West-Vlaamse bioboer Le Monde Des Mille Couleurs – puurheid pur sang. De keuken is gastronomisch, maar dan op lichte wijze: de kaart is no-nonsense en toegankelijk voor iedereen.. Kim verdiende zijn strepen eerder in de keuken van Volta, Publiek en Horseele, maar met Roots plant hij zijn eigen wortels in culinair Gent.

Looks? Met plaats voor amper 20 couverts ademt Roots gezelligheid. Kim haalde hiervoor de mosterd bij zijn oma. Zo ligt het bestek niet op tafel maar kan je deze, net als thuis, vinden in de lade. Ook de fles wijn blijft op tafel staan en de menukaart hangt aan een haakje aan de tafel. Hier je voeten onder tafel schuiven, voelt dan ook een tikkeltje aan als wachten op grootmoeders keuken. De authentieke stenen vloer, houten schoolstoeltjes en koperen buizen maken de “there’s no place like home” look helemaal af.

What else? Culinair genieten kan ’s middags bij een lunch voor zo’n €25, ’s avonds kies je à la carte – de kaart wijzigt wekelijks.

Info? Open van maandag t.e.m. vrijdag van 12 u. tot 14 u. & van 19 u. tot 21 u. 30.


Foto’s: Elise Descamps

Vrouwebroersstraat 5
9000 Gent

» Bekijk op kaart

09 310 67 73 info@rootsgent.be website Facebook

Roots Roots Roots Roots Roots Roots Roots Roots Roots Roots Roots