Alberte - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Alberte

Gent

What? Alberte is een gezellige bar hors d’oeuvres aan de opgewaardeerde Dampoort: je bent er welkom voor een dagschotel ’s middags en verschillende, kleinere gerechten ’s avonds. Ideaal als aperitief of je bestelt gewoon verschillende porties  – al dan niet om te delen – als diner. De creatieve combinaties zijn stuk voor stuk een lust voor het oog én de maag. Bijpassende wijnen of bieren worden je met veel uitleg gesuggereerd door de vriendelijke uitbaters Inge en Phil (die laatste is nog steeds mede zaakvoerder van Het Gouden Hoofd).

Looks? Alberte valt op in de drukke, eerder grauwe Dendermondsesteenweg. Het helblauwe houtwerk aan de buitenkant loop je niet zomaar voorbij en glurend door de ramen nodigt ook het interieur uit tot binnenwandelen. Een gezellig schoolgevoel krijg je vrijwel meteen: de mix van stoeltjes, krukken en tafels, op de krijtborden lees je de verschillende (natuurlijke) wijnen en bieren af.

What else? Wie kiest voor de visconserven, krijgt een stapel mooie, kleurrijke blikjes voorgeschoteld. Na het diner hoef je nog lang niet naar huis. Blijven hangen is hier toegestaan en zelfs een aanrader. Overdag kan je gewoon binnenspringen voor een koffie. Tijdens zomerse dagen gaat een ruim, zonnig terras open. Volg de Facebookpagina voor meer details over de gerechten.

Info? Open op maandag van 17 u. tot 1 u. Van dinsdag t.e.m. vrijdag van 12 u. tot 14 u. en van 17 u. tot 1 u. Zaterdag en zondag gesloten.

Dendermondsesteenweg 78
9000 Gent

» Bekijk op kaart

0489 21 12 10 info@alberte-gent.be website Facebook

Alberte Alberte Alberte Alberte