Ocaña - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Ocaña

Barcelona

What? Plaça Reial is veruit het bekendste plein van Barcelona en net hier vind je Ocaña: een restaurant, (cocktail)bar én nachtclub onder één dak. De plek is een eerbetoon aan de Spaanse artiest, activist en diva José Pérez Ocaña en ademt als het ware magie. Je proeft er eenvoudige maar kwalitatieve gerechten in de Catalaanse bistro met een focus op seizoensgebonden en verse ingrediënten of je start (en eindigt) de avond (of nacht) in cocktailbar Apotheke waar er klassieke maar ook bijzondere cocktails op de kaart staan – waarvan enkele een fijn staaltje mixology zijn. Wie nog niet naar huis wil, danst verder de benen los, de ochtend tegemoet.

Looks? Het grote pand was een authentiek juweeltje dat in de handen van de juiste restaurateur veranderde in een adembenemende plek. Het interieur van Ocaña ontstond vanuit een passie voor antiek, een smaak voor architectuur, de eerbied voor echte ambacht en natuurlijk de liefde voor de artiest Ocaña zelf. Het resultaat is een combinatie van stijlen en sferen: oude kroonluchters, een houten kerkvloer, massieve stenen pilaren, bijna-verborgen details en het werk van hedendaagse kunstenaars. Kortom, hier kijk je je ogen uit.

What else? Ook de Mexicaanse keuken proef je ten volle, bij Ocaña D.F. Van margarita’s tot een red hot chili pepper.

Info? Het Café is geopend vanaf 18 u. op maandag en dinsdag, vanaf 17 u. van woensdag t.e.m. vrijdag en in het weekend vanaf de middag.
Ocaña DF opent van donderdag tot en met vrijdag vanaf 20 u. Apotheke vanaf 21 u. Algemeen sluitingsuur is 3 u.

 

 

Placa Reial 13
08002 Barcelona

» Bekijk op kaart

(+34) 93 676 48 14 info@ocana.cat website Facebook Twitter

Ocaña Ocaña Ocaña Ocaña Ocaña Ocaña Ocaña Ocaña Ocaña Ocaña Ocaña Ocaña