Wu Wei - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Wu Wei

Kortrijk

What? Twee herenhuizen en een oude drukkerij omgetoverd tot een multifunctioneel wellnesscentrum inclusief hotel, restaurant en vergaderaccommodatie. ‘Wu Wei’ is een term uit de Chinese Taofilosofie en betekent ‘Handelen door niet te handelen’.  Hoewel er in het centrum veel te doen is, heerst er een sfeer van kalmte dankzij de grote ruimtes en de simpele, heldere inrichting die iets weg heeft van een klooster. De enige felle kleuren in heel het complex zijn die van de verse groenten in de keuken. In het restaurant kan je genieten van een snelle lunch of een uitgebreid diner en toekijken hoe de chefs dit alles bereiden in de open keuken. Wie graag in de keuken staat, kan ook  zelf een gerecht klaarmaken in één van de kookworkshops. De menukaart past zich aan de seizoenen aan en er is geregeld een West-Vlaamse specialiteit op terug te vinden.

Looks? Het hotelgedeelte van Wu Wei bevat 14 kamers waaronder 4 businesskamers, die zich bevinden op het eerste verdiep van de omgebouwde drukkerij. De kamers zijn minimalistisch ingericht en verschillen niet veel van elkaar, op enkele kleine accessoires na. De voornaamste kleuren in de kamers zijn wit en enkele aardtinten.

What else? Het wellnessgedeelte van Wu Wei neemt het grootste deel van de ruimte in beslag. Er zijn verschillende arrangementen en maar liefst 16 welnessbehandelingen. Er zijn drie sauna’s, een authentieke hamam, zwembaden en zelfs een volledige douchegang. Boven de ingang van het zwembad pronkt één van de blauwe vlaggen van kunstenaar Benoit Van Innis. Een prachtige uitnodiging om het water in te duiken. Als aanvulling op de Chinese filosofie staat op het terras een Japans bad. Om te garanderen dat je je volledig kan ontspannen, vloeit uit geen enkele kraan koud water – tenzij specifiek vermeld. De seminarieruimte die plaats biedt voor zo’n honderd mensen kan in drie compartimenten worden verdeeld door middel van akoestische wanden. Elk compartiment kan dan gebruikt worden als vergaderzaal en is voorzien van een audio- en video-installatie.

Info? Reserveren kan telefonisch of via de website.

Kongoweg 23
8500 Kortrijk

» Bekijk op kaart

+32 56 29 01 00 info@wuwei.be website Facebook

Wu Wei newplacestobe Wu Wei Wu Wei Wu Wei Wu Wei Wu Wei