August - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

August

Antwerpen

What? Een voormalig Augustinessenklooster turned hedendaags toevluchtsoord: 44 hotelkamers en suites, een bar, restaurant, wellness met zwemvijver en shop, ondergebracht in vijf gebouwen. August is hét nieuwe must-visit concept in een historisch kader. Besloten tuinen verbinden de verschillende functies van het pand en werken de zalige rust in het voormalige klooster verder in de hand.

Looks? Een oud klooster, dan kan je je verwachten aan booggewelven, grote romaanse ramen, prachtige tegelvloeren en houten plafonds. Dit is een neoclassicistische parel die zorgvuldig gerestaureerd werd, maar uitblinkt in contrast door de confrontatie van oud en nieuw: wit marmer versus zwart staal, ronde klassieke vormen versus strakke designs, originele architecturale elementen versus abstract vormenspel. Alles werd trouwens op hand gemaakt voor August: van handgeglazuurde badkamertegels tot speciaal ontworpen meubels en handgeweven tapijten. En wat te zeggen over de prachtige glas-in-loodramen.

What else? August loopt over van succesvolle samenwerkingen. Zo staan de bar en het restaurant onder leiding van gerenommeerd sterrenchef Nick Bril – u ook bekend van The Jane. Het eten wordt er opgediend op custom made servies, ontworpen door Vincent Van Duysen en Serax. De August Shop is dan weer het product van een samenwerking met de bekende bakkerij en kruidenierszaak Domestic. Zelfs de uniformen van het team werden ontworpen door modeontwerper Christian Wijnants.

Info? Kamerprijzen vanaf € 165. Reservaties via de website.

August shop is open van dinsdag tot zaterdag, van 08:00 tot 16:00.

August bar is van maandag tot donderdag en op zondag open van 10:00 tot 00:00 en op vrijdag en zaterdag van 10:30 tot 01:00.

August restaurant is open van dinsdag tot en met zaterdag

August wellness is open van maandag tot zondag, van 08:00 tot 20:00.

 

Beelden: © Frederik Vercruysse

Jules Bordetstraat 5
2018 Antwerpen

» Bekijk op kaart

+32 3 500 8080 welcome@august-antwerp.com website

August August August August August August August August August August