Stable - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Stable

Edegem

What? Een ambitieus restaurant-project in de stallen van het statige kasteel Hof Ter Linden in Edegem, ten zuiden van Antwerpen. De man achter de potten is Njegos Kalicanin, die tot voor kort de steengoede brasserie Pastis in Mortsel runde. De bedoeling bij Stable is om regelmatig topkoks van over de hele wereld uit te nodigen. Om te koken uiteraard.

Looks? Wil je van vieze oude stallen een absoluut klasse-restaurant maken? Dan bel je dezer dagen naar architect Dieter Vander Velpen, die onder andere het Tomorrowland hoofdkwartier ontwierp. Vander Velpen liet zich inspireren door de natuur, die in het omliggende kasteeldomein alomtegenwoordig is. Rode draad doorheen dit project is ook de kracht van onversneden eenvoud. Verwacht je dus aan ruwe en nobele materialen als hout, natuursteen en brons.

What else? Stable werkt met vaste menu’s aan 59 euro per persoon. Chef Kalicanin omschrijft zijn stijl als ‘puur, eerlijk en recht voor de raap’. Mocht je je daar niet meteen iets bij kunnen voorstellen, dit zijn enkele gerechten recht van de kaart: gemarineerde zalm met citrusdashi en zoete aardappel, eendenborst met tamarincrème en aardpeer of een stukje citroentaart en basilicumijs.

Info? Stable, woe tot zat van 12 u tot 16 u en van 19 u tot 23 u

beelden: Patricia Goijens

Drie Eikenstraat 1
2650 Edegem

» Bekijk op kaart

03 289 50 55 info@stablerestaurant.be website Facebook

Stable Stable Stable Stable Stable Stable Stable Stable Stable Stable