OAK - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

OAK

Gent

What? Marcelo Ballardin heeft de unieke mix van Braziliaans én Italiaans bloed. Zijn keuken heeft dan ook een duidelijke Italiaanse inslag. Ook invloeden van de frisse en kruidige Aziatische keuken, die Marcelo’s eigen voorkeur wegdraagt, sijpelen door in zijn restaurant: OAK. Samen met zijn partner Dominik D’Hooge zal hij het aanbod op de kaart laten verschillen per seizoen. Op die manier zullen er enkel authentieke gerechten worden geserveerd met een puur smakenpalet. En dat is dan ook waar OAK voor staat: back to nature & cosy.

Looks? De inrichting straalt eenvoud en een warme, donkere en tegelijkertijd gezellige sfeer uit. Dit ongedwongen kader gaat hand in hand met de pure smaken op de kaart.

What else? Marcelo volgde vier jaar geleden een opleiding aan de London Cordon Bleu School met bijhorende stages bij Geranium (Kopenhagen, 2 Michelinsterren), Oud Sluis (Sluis, 3 Michelinsterren) en Dinner by Heston (Londen). Daarna deed hij ervaring op als chef de partie bij 1 Lombard Street (Londen, 1 Michelinster) en Hertog Jan (Brugge, 3 Michelinsterren). Bij Pure C (Cadzand) ging hij vervolgens als junior sous-chef en development chef aan de slag.

Info: Open van dinsdag tot zaterdag van 12-14u. en van 19-22u.

Hoogstraat 167
9000 Gent

» Bekijk op kaart

09/353.90.50 info@oakgent.be website Facebook

OAK OAK OAK OAK OAK OAK