Luddites - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Luddites

Antwerpen

What? Een combinatie van de twee meest ontspannende uitvindingen ooit: ‘een goed boek’ en ‘een goed glas wijn’. Luddites is immers zowel boekenwinkel als wijnbar. Bezieler Jorien Caers werkte al in een bibliotheek toen ze op Tinder de Amerikaan Richard Bolte tegenkwam. De twee werden geen koppel maar stampten wel samen een eigen zaak uit de grond. “Dit is een plek waar je even kan loskoppelen van de digitale wereld”, aldus Bolte. “We hebben geen WiFi en we ontmoedigen het gebruik van tablets en e-readers.” Wie een boek koopt krijgt zijn of haar eerste glas wijn aan halve prijs.

Looks? Het statige herenhuis uit 1902, waar Luddites drie verdiepingen van inpalmt, werd ingericht door interieurarchitect Dries Otten, die zwaar heeft ingezet op ambacht en detail.

In de boekenwinkel zie je dat voornamelijk terugkomen in de winkeltoog, de displays in messing en de radiator-omkastingen. In de kinderafdeling zorgt een grote cirkelvormige uitsparing voor een speels element. De luxueus ogende bar is zowel geïnspireerd op art deco als op het suikerzoete archetype van een theesalon. Maar dan met een scherp kantje.

What else? Jorien en Richard willen met Luddites een echt community center worden voor liefhebbers van boeken en lekkere wijn. Op de planning staan onder andere spelletjesavonden, workshops kalligrafie en speed-dating in boekenthema. Kortom, iets helemaal anders dan Tinder.

Foto’s © Jef Jacobs

Rode marmeren bar met gouden details Luddites Antwerpen Luddites Luddites Luddites Luddites Luddites Luddites Luddites Luddites Luddites Luddites