Dertien - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Dertien

Rotterdam

What? Het was even schrikken voor menig Rotterdammer toen het bekende restaurant Eendracht de deuren sloot. Maar treuren hoefde niet lang: chef Pepijn Schmeink zocht een nieuwe uitdaging en die heeft hij met Dertien dan ook gevonden. Er is dagelijks keuze uit vlees-, vis- of vega-ensembles, waarbij de voor- en hoofdgerechten kunnen worden omgewisseld. De chefs hebben een voorliefde voor de noordse keuken wat resulteert in uitgebreide, nogal boerse gerechten – weliswaar van topkwaliteit. NRC Handelsblad bestempelde de zaak ondertussen als één van de beste nieuwe restaurants van 2014.

Looks? Het interieur van Dertien geeft je meteen een warm gevoel en dat is makkelijk te verklaren: de koks bouwden het met eigen handen. Een gigantische boekenkast, het veelvuldig gebruik van hout en kookattributen als muurbekleding zorgen verder voor een informele sfeer. De menukaart vind je op een groot bord aan de bar. De grote, opvallende houtoven uit het vorige restaurant Eendracht verhuisde gewoon mee naar Dertien.

What else? Volgens Pepijn is de naam van het restaurant gekozen omdat Dertien een eigenzinnig getal is, D/dertien gaat namelijk niet in een dozijn. Bovendien is zowel Pepijn als zijn compagnon en mede-eigenaar Remco (ook ex-Eendracht) op een vrijdag de dertiende geboren!

Info? Geopend van woensdag tot en met maandag van 15 u. tot 24 u. Op zaterdag en zondag is lunchen ook mogelijk en gaat de zaak open vanaf 13 u. Reserveren is niet verplicht en is zelfs niet mogelijk voor minder dan 4 personen.

 

Schiedamse Vest 30
3011 Rotterdam

» Bekijk op kaart

010 433 39 69 info@dertienrotterdam.nl website

Dertien Dertien Dertien Dertien Dertien Dertien Dertien