Tío - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Tío

Antwerpen

What? De ideale plek voor zij die hun reis naar Spanje in het water zien vallen. TÍO is een op-en-top Catalaanse tapasbar waar je niks in het water ziet vallen, maar in de roze cava. Die roze cava is het handelsmerk van TÍO, het gezamenlijke project van Mo Aoulad, de stichter van Meat & Eat, en Raphael Helsmoortel, de man achter Sum Sum, La Taqueria, Sumac en Fugu. Het originele plan was om pintxos en tapas te serveren volgens het sharing-principe, maar dat heeft noodgewdongen plaats gemaakt voor allerlei kleine, individuele hapjes.

Looks? De houten bar, de tegeltjes, de bistrostoelen en de intieme tafeltjes katapulteren een mens rechtstreeks richting Barcelona. Zoals het een post-Covid etablissement betaamt is dat wel een Barcelona voorzien van plexi schermen én een extra groot buitenterras.

 What else? Vraag zeker naar een gerecht van de josper. De josper is niet de bijnaam van de chef-kok maar een toestel dat het midden houdt tussen een grill en een houtskooloven. De josper produceert een excellente zeebaars, heerlijke gamba’s en een geweldige ‘el chuléton’ ribeye.

Info? Maandag en dinsdag gesloten, reserveren via Formitable op de website www.tio-antwerp.be

Marnixplaats 7
2000 Antwerpen

» Bekijk op kaart

03.295.90.95 contact@tio-antwerp.be website Facebook

Tío Tío Tío Tío Tío Tío Tío Tío