Merkat

Leuven

What? Let’s get Spanish want in de Leuvense Muntstraat kan je voortaan puur Spaans genieten bij Merkat. Creatief brein achter deze tapaszaak is jonge topchef Niels Brants. De naam doet misschien een belletje rinkelen, eerder richtte hij al gastronomisch restaurant EssenCiel op. Merkat kan je tegelijkertijd wél en niét een zaak next door noemen: de tapaszaak ligt effectief vlak naast broertje (of zusje) EssenCiel, maar is niet de doorsnee tapasbar die we doorgaans op eigen bodem tegenkomen. De tapas zijn authentiek en typisch Spaans, steeds bereid met kraakverse ingrediënten. Bovendien zou de zaak recht uit een schilderachtig Spaans dorpje kunnen komen!

Looks? Het interieur is van de hand van interieurarchitect Lieven Musschoot en meteen ook een blikvanger. Op strakke witte banken of romantische zitjes aan de toog geniet je van je tapas met uitzicht op de open keuken en het koeltoogje dat rijkelijk gevuld is met vis en schelpdieren. Witte Scandinavische lampen en vogelkooien bengelen van het zwarte plafond naar beneden. Aan de ene kant zie je zwarte muren, gekrijt met tal van suggesties; aan de andere kant een leuke wirwar van tegeltjes. Kortom: een fijne afwisseling van het Spaanse nonchalante en de strakke look die je ook in het interieur van EssenCiel terugvindt.

What else? Omdat aan twee fornuizen tegelijk staan niet ideaal is, neemt Jens Nemeth – die de kneepjes van het vak bij Niels zelf leerde – de keuken van Merkat voor zijn rekening. Niels’ partner Romina Charels runt de zaak en zorgt ervoor dat alles en regla is.

Info? Open van dinsdag tot zaterdag van 12 u. tot 14 u. en van 18 u. tot 21 u. 30. Gesloten op maandag en zondag.

 

Muntstraat 25
3000 Leuven

» Bekijk op kaart

info@merkat.be website

Merkat Merkat Merkat Merkat Merkat Merkat Merkat Merkat Merkat