Gå Nord - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Gå Nord

Antwerpen

What? Gå Nord, wat zoveel betekent als ‘ga naar het Noorden’ in het Deens, is het nieuwste restaurant in het oude koetshuis van Park Spoor Noord. Bezielers zijn Nikolaj Kovdal en Sven Wille, dezelfde heren die ook van Cargo Zomerbar en Little Butcher’s Summer Grill een succes maakten. Ze geloven in de oosterse wabi-sabi filosofie waar eenvoud hét sleutelwoord is. In Gå Nord vertaalt zich dat naar gerechten met lokale bio-producten en de meest pure smaken.Forel, wilde zalm, brasvarham, rund, fazant, wilde eend, schelvis: het is maar een greep uit de Scandinavische en oosterse producten die een hoofdrol spelen in het menu. No-nonsense, niet afgelikt, wel om af te likken.

Looks? Gå Nord bevindt zich in een groene oase en ook binnenin spelen de natuur en eenvoud een rol: zachte aardetinten, materialen als eikenhout en cement en twee groene eilandjes vol varens en bomen. In de ruimte van 400 m2 is de open keuken, die van overal in het restaurant gezien kan worden, het hart van de zaak. Wie enkel een drankje of wat barfood wil bestellen, nestelt zich in de sofa’s vóór een open haard, in de zomer gaat het terras open voor ruim 100 zonnekloppers. Op tafel: een robuust keramisch servies dat gemaakt werd door een pottenbakker uit de buurt, ‘lokaal’ geldt dus niet alleen voor het menu.

What else? Er zijn ook enkele eye-catchers die praktisch van aard zijn: tien tapkranen, vitrine-frigo’s voor de wijnen en bieren en een vleesrijping- kast. Bezoekers zullen zelf kunnen aangeven welk stuk vlees en hoeveel ze ervan op hun bord willen krijgen, waarna dat wordt afgesneden en geprepareerd.

Info? Geopend op woensdag van 19 u. tot 21 u. Donderdag t.e.m. zondag van 12 u. tot 14 u. en van 19 u. tot 21 u. Bar is doorlopend open.

Hardenvoort 5
2000 Antwerpen

» Bekijk op kaart

0468 41 42 43 info@ganord.be website

Gå Nord Gå Nord Gå Nord Gå Nord Gå Nord Gå Nord Gå Nord