Floris - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Floris

Brugge

What? Bij Floris proef je gastronomische gerechten aan een betaalbare prijs (de tweegangen-lunch voor 29 euro bijvoorbeeld). Er is telkens een vast menu met vier gerechten en nog enkele losstaande gerechten à la carte. Yanick Dehandschutter, uitgeroepen tot Beste Sommelier van België, stelde de wijnkaart samen. Leuke extra: ook de topwijnen zijn te bestellen per glas. Daarnaast is er ook een private dining room: met groepen tot 18 personen kan je rustig afgezonderd genieten van Floris’ culinaire kunsten.

Looks? Het oude pand, een voormalige schilderszaak, langs de Gistelsesteenweg werd volledig gestript en omgebouwd tot restaurant. Architect Lieven Musschoot, die onder andere al Brasserie Nieuwpoort en Cuines, 33 realiseerde, nam het interieur voor zijn rekening. De inrichting is licht en ruim dankzij het gebruik van blank hout en werd afgewerkt met zwarte tinten. Een grote, halfopen keuken trekt de aandacht.

What else? Floris Panckoucke leerde de stiel en de kunst van grootchef Peter Goossens en ‘Jonge Chef van het Jaar’ Michaël Vrijmoed. Samen met zijn vrouw Virginie werkte hij tot voor kort samen in toprestaurant Savarin, waar ze een score van 15/20 haalden in GaultMilau.

Info? Open van 12 u. tot 14 u. en van 19 u. tot 21 u. 30. Gesloten op woensdag en zondagavond.

Gistelsesteenweg 520
8200 Brugge

» Bekijk op kaart

050 73 60 20 info@florisrestaurant.be website Facebook

Floris Floris Floris Floris Floris