Umami - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Umami

Antwerpen

What? “Umami” is de vijfde smaak, naast zout, zuur, zoet en bitter. “Umami” staat voor hartig en ook wel het zilte dat je terugvindt in zeewier, garnalen en in sojasaus. Het gelijknamige Antwerpse restaurant beperkt zich dan ook niet tot enkel wok of sushi maar serveert de asian contemporary cuisine. Op de kaart kan je zowel dim sum, tempura, wok, sushi, sashimi als gerechten op de Japanse houtskoolgril terugvinden. Dat dit restaurant in de smaak valt is te merken aan de vermeldingen in boeken als ‘Gastromania’, ‘The Eater Belgium Heatmap: Where to Eat Right Now’, ‘500 hidden secrets of Antwerp’ en een 13/20 van Gault&Millau.

Looks? Umami huist in het voormalig pand van de bekende Velvet Lounge. Het 19de-eeuwse pakhuis werd gestript tot de oorspronkelijke muren en plafonds weer zichtbaar werden. De nieuwe inrichting is een mix tussen oosterse chic en hedendaags minimalisme.

What else? Umami heeft ook een winkel: Bizar Bizar. Daar vindt je een steeds wisselende collectie van o.a. juwelen, kaarsen, Bonsai boompjes, sake, meubels, boeken, aardewerk, handtassen …

Info? Umami is geopend van woensdag t.e.m. zondag van 18u tot 22u. Op zondag kan je ook aanschuiven voor een brunch vanaf 11u30. Maandag en dinsdag gesloten.

Luikstraat 6-8
2000 Antwerpen

» Bekijk op kaart

+32(0)3 237.39.78 website Facebook

umami newplacestobe Umami Umami Umami Umami Umami