THT - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

THT

Amsterdam

What? Aan de voet van een van de meeste iconische torens van de Amsterdamse skyline, Toren Overhoeks, het voormalige kantoorgebouw van Shell, is sinds deze zomer restaurant THT gevestigd in wat voorheen de kantine was waar tot 2011 elke dag 1200 werknemers van het oliebedrijf hun lunch nuttigden. Nu is het een sfeervol restaurant met aangelegen concertzaal. Het concept is shared dining en gerechtjes uit alle winstreken komen voorbij.

Looks? Van de enorme bedrijfskantine is op bewonderenswaardige manier een warme ruimte gecreëerd, waarbij aan elk tafeltje vooral sfeer en gezelligheid te boventoon voeren en je niet eens merkt dat je je in zo’n grote ruimte bevindt. Vintage meubeltjes en de lange wand met groen dragen bij aan een eigentijdse look voor dit jaren zestig gebouw.

What else? Nadat Shell in 2011 uit de toren vertrok, heeft het gebouw enkele jaren leeg gestaan. THT is het begin van een nieuwe bestemming voor de toren die vanaf nu door het leven zal gaan als de A’DAM (hoewel dat in de volksmond nog wat tijd nodig zal hebben, de namen Shell-toren en Toren Overhoeks zitten vastgeroest in de geest van menig Amsterdammer). Het wordt een combinatie van kantoren, uitgaansgelegenheden en een uitkijkpunt met een ronddraaiend restaurant. Het moet een trekker worden om het publiek naar Noord te krijgen en een broedplaats voor de creatieve sector, met name op het gebied van progressieve muziek. Met partners als Paradiso, AIR, ID&T en MassiveMusic zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Info Elke dag geopend vanaf 10 u. Lunch van 11 u tot 16 u, diner van 17.30 tot 22 u.
Fotografie: Joël Frijhoff

IJspromenade 2
1031 KT Amsterdam

» Bekijk op kaart

020 760 4820 info@tht.nl website Facebook

THT newplacestobe