Javascript is required to run this app.

Pesca

Restaurant in Amsterdam
interieur-Pesca4
2Z9C8920small-1024x683
EVF_9467-HDR-bew-1024x401
interieur-Pesca1-1024x683
Interieur-Pesca7-1024x683
Interieur-Pesca8-1024x784

What? Restaurant Pesca maakt vis weer toegankelijker. Dat Pesca bestaat is te danken aan een erg succesvolle crowdfunding campagne. Omdat zo in het concept werd geloofd, stapte ook de visleverancier, Schmidt Zeevis uit Rotterdam, mee in het project als investeerder. De twee jonge ondernemers Sven Sallaerts en Jos de Jong kwamen op de proppen met een wel erg bijzonder visconcept: de vis wordt aangeboden als een soort van theaterbeleving. De restaurantgasten kiezen op die manier zelf hun vis op de ‘afslag’, een soort van viskraam. Vervolgens wordt die vis bereid in de open keuken, waarna de restaurantganger zelf zijn gerecht afhaalt, inclusief bijgerechten, lokaal bier of een wijntje. Must-see.

Looks? Het sfeervolle restaurant met lange shared dining tables en gezellige gloeilampen en kaarsjes oogt pretentieloos. Alles klopt, van de visgraatvloer tot de toiletten die dressing rooms heten en de haken aan de muur waar je je ice bucket gevuld met drank aan kunt hangen. Het personeel draagt zwarte T-shirts met geprinte teksten als ‘kibbeling’, ‘lekkerbek’, ‘neusje van de zalm’ of ‘guppie’.

What else? Tweemaal per dag wordt er verse vis geleverd. Het aanbod is dus zeer wisselend en aan een dynamische prijs. Is er meer voorradig van een bepaalde vissoort aan het begin van de avond, dan is de prijs ook lager. Hoe minder voorraad hoe hoger de prijs. Net zoals op de markt! Tip: hou de Facebook-pagina van Pesca in de gaten voor de vangst van de dag.

Info? Geopend van woensdag tot en met zondag van 18 u. tot 1 u.

Bezoeken?
Rozengracht 133
Amsterdam
LOADING MAP...

Follow us!

Zie al de ‘Tried & Tested’ Reels via instagram of TikTok!

@newplacestobe

Amaro Gent afbeelding
Ninja Antwerpen afbeelding
Dojo Antwerpen afbeelding

Blijf je graag op de hoogte?

Tweewekelijkse nieuwsbrief

Volg ons ook op onze socials

Facebook NewPlacesToBe
Instagram NewPlacesToBe
TikTok NewPlacesToBe