L’Amitié - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

L’Amitié

Antwerpen

What? Soms is het tijd voor iets nieuws, moet chef Thomas Baeyens gedacht hebben toen hij de deuren van zijn restaurant L’Amitié even sloot. De eerder klassieke menukaart en look verdwenen als sneeuw voor eender welke zon, een huiselijke doch hippe bistro bar zag het licht. Hier draait het voortaan nog meer om puur en lekker eten – al dan niet te delen met je tafelgenoten – en een perfect passend aperitief of dito glas wijn. Geen klassieke menu’s op de kaart, wel een heleboel kleine gerechtjes die je naar hartelust kan combineren. Denk: verfijnde charcuterie als coppa met venkel uit Toscane of authentieke pan con tomate, inktvis met geconfijte aardappel, buikspek met rode biet en krokante zuurkool, bouchotmosseltjes in een Indische curry, … De keuze is ruim en veranderlijk.

Looks? Hoewel er van de voormalige koffiebranderij nog amper iets terug te vinden is (maar wie zoekt, die vindt toch), is het gebouw aan het hippe Antwerpse Zuid er eentje met een rijke geschiedenis. Vandaag slaagt L’Amitié erin een warme, hedendaagse look and feel te combineren met een stoere toets. Zachte, leren zitbanken en stoelen in cognackleur nodigen uit tot tafelen aan de lage én hoge houten tafels. De bakstenen muur, donkere verlichtingsarmaturen en street art vis aan de halfopen keuken, maken het geheel net iets ruwer, echter.

What else? Tussen de middag- en avondshift door kun je hier ook terecht voor aperitief, kleine honger, koffie of vers gebak.

Info? Dinsdag tot zaterdag geopend van 12 u. tot 24 u. Maandag en zondag gesloten.

 

Vlaamsekaai 43
2000 Antwerpen

» Bekijk op kaart

03 257 50 05 info@lamitie.net website Facebook

L’Amitié L’Amitié L’Amitié