Kaagman & Kortekaas - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Kaagman & Kortekaas

Amsterdam

What? Chef-kok Giel Kaagman heeft een passie voor de ambachtelijke Frans-Europese keuken. Zijn partner in crime, maître-wijnliefhebber Bram Kortekaas, is de man van wijn, kaas en gastvrijheid. In een steegje naast het Paleis op de Dam openden ze een moderne Parijse bistro. Op het wekelijks wisselend menu staan louter ambachtelijke en seizoensgebonden gerechten met veel wild en gevogelte, homemade charcuterie en oesters aan de bar.

Looks? Adam Marshall is de man achter de zorgvuldige doch ruige en nonchalante inrichting. Het geheel lijkt absoluut niet gepolijst: onafgewerkte kale muren, houten vloer, sfeerverlichting door tl-licht, thonet stoeltjes, en houten tafels met ingelegde ruwe marmeren bladen. De Berkel-weegschaal en de opgezette eenden op de glazenkast doen alvast je vermoeden kloppen dat dit geen plek is voor vegetariërs.

What else? Het wekelijks wisselend menu is verfijnd en stoer. Daarnaast streeft het duo ook naar perfectie tot in de puntjes. Zoals bij het brood bijvoorbeeld. Dat bakken ze elke dag vers in de kelder van het restaurant.

Info? Geopend van dinsdag t.e.m. zaterdag van 18 u. tot 22 u. 30.

Sint Nicolaasstraat 43
1012 NJ Amsterdam

» Bekijk op kaart

+31 20 233 6544 info@kaagmanenkortekaas.nl website

Kaagman & Kortekaas Kaagman & Kortekaas Kaagman & Kortekaas Kaagman & Kortekaas Kaagman & Kortekaas Kaagman & Kortekaas Kaagman & Kortekaas Kaagman & Kortekaas Kaagman & Kortekaas Kaagman & Kortekaas Kaagman & Kortekaas