Hotel Indigo - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Hotel Indigo

Brussel (Sint-Joost-ten-Node)

What? Indigo is het meest succesvolle hotel-concept van de gigantische InterContinental Hotels Group, die onder andere ook Holiday Inn, Crowne Plaza en Six Senses onder zijn vleugels heeft zitten. De komende drie tot vijf jaar wil de groep het aantal Indigo boetiekhotels verdubbelen. En dan moet het snel gaan. Na Antwerpen opende Indigo recent een vestiging vlakbij de Botanische Tuin van Brussel, aan het Karel Rogierplein.

Looks? Er mogen dan al meer dan honderd Indigo hotels zijn, elk van die plekken heeft een eigen karakter aangepast aan de omgeving. In Brussel was het de Botanische Tuin die voor inspiratie zorgde voor het interieur. De 284 kamers werden verdeeld in drie thema’s: bloemig, kruidig en tropisch. Het ganse hotel stikt van de botanische verwijzingen: van het kleurrijke behang en de verticale tuinen over de massa’s planten die her en der verspreid staan. Daarmee past het helemaal in ons trendrapport over horecazaken die meer groen naar de stad willen brengen.

What else? Het hotel heeft ook een eigen restaurant: Serra, een samentrekking van terra en serre. Het mag met zo’n naam geen verrassing zijn dat ook hier het groene thema volop wordt doorgetrokken. Serra probeert haar kaart zo ecologisch verantwoord samen te stellen, met ingrediënten die maximum 100 mijl (zo’n 160 km) van het hotel gekweekt worden. Jammer voor liefhebbers van een toast avocado.

Info: INDIGO ® Brussels City. Een dubbele kamer begint aan 109 euro

Karel Rogierplein 20
1210 Brussel (Sint-Joost-ten-Node)

» Bekijk op kaart

website

indigo hotel newplacestobe overzicht Hotel Indigo Hotel Indigo Hotel Indigo Hotel Indigo Hotel Indigo Hotel Indigo Hotel Indigo Hotel Indigo