Frites Atelier - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Frites Atelier

Antwerpen

What? Sergio Herman opende eerder al drie filialen van zijn Frites Atelier in Nederland, nu is Antwerpen – where else – aan de beurt als eerste Belgische stad. Wie een pak friet met stoofvlees van hoog niveau wil eten, kan dus terecht in deze luxe-frituur. De sterrenchef maakt er kleine meesterwerkjes van zijn favoriete guilty pleasure. Op het menu? Vlees van de beste kwaliteit, Zeeuwse aardappelrassen en versbereide sauzen. De echte Belgische mayonaise hoort daar natuurlijk bij, maar ook creaties op basis van basilicum, peper, truffel of béarnaise smaken bij de friet. Een side dish in de vorm van een groentegerechtje kan ook. Geen gewone salade, wel een mix van pikante zuurkool, curry, yoghurt en Thaise chilisaus (bijvoorbeeld).

Looks? Atelier Frites ademt luxe: goudgeschilderd plafond, toog met marmerlook en retro afwerkingen vormen het geheel. De sausjes zitten niet in lelijke, plastiek bakken, wel in mooie keramische potten. Zowel binnenin als buiten zijn er slechts enkele tafeltjes, want net zoals in elke andere frituur staat hier de – weliswaar impressionante – toonbank centraal. (En dat moet zowat de enige gelijkenis zijn.)

What else? De servetten zijn ontworpen door Cartoonist Kamagurka, naast een proper voorkomen voorzien ze je van een flinke portie humor.

Info? Geopend op maandag t.e.m. woensdag van 11 u. tot 20 u. Donderdag t.e.m. zondag van 11 u. tot 21 u.

Korte Gasthuisstraat 32
2000 Antwerpen

» Bekijk op kaart

info@fritesatelier.com website

Frites Atelier Frites Atelier Frites Atelier Frites Atelier Frites Atelier Frites Atelier Frites Atelier Frites Atelier