ENTR - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

ENTR

Gent

What? ENTR is een groot eethuis voor jong en oud in Gent. Het hoort bij De Centrale, het multicultureel ontmoetingscentrum dat aan de overkant van de straat huist en waar allerlei concerten en voorstellingen plaatsvinden. ENTR is een culinaire vrijzone waar smaken, kleuren en geuren elkaar probleemloos kruisen. Er is een lange tafel om met vrienden (of onbekenden) aan te eten, een gastvrije toog, een terras om uit te blazen na een lange dag en een artistieke ruimte. Op de menukaart staan volwaardige maaltijden en hapjes. (Het duurste gerecht kost slechts € 18.) Hier kom je voor een snelle lunch met collega’s, een afterwork-borrel met tapas en mezze of om uitgebreid te dineren met je vrienden of lief.  

Looks? Architect Jan Dekeyzer gebruikte voor de inrichting van ENTR verschillende containerschepen, een duidelijke verwijzing naar de Middellandse Zee. Het pand werd eenvoudig en stoer ingericht: een wirwar van houten tafels en stoelen doen wat ze moeten doen, bestek vind je terug op tafel. De opvallend lange toog leent zich uitstekend tot bestellen en tooghangen. Wie graag in de hoogte zit, trekt naar de eerste verdieping waar verschillende landkaarten de witte bakstenen sieren.

What else? Er is niet alleen voor elke gelegenheid wat, maar in de menu’s wordt ook rekening gehouden met de diversiteit in onze samenleving. Zo proef je behalve vegetarische gerechten, ook een uitgebreid halal-assortiment. 

Info? Geopend van dinsdag t.e.m. zaterdag van 11 u. tot 24 u. Gesloten op zondag en maandag.

Ham 147
9000 Gent

» Bekijk op kaart

09 278 26 99 website

ENTR ENTR ENTR ENTR ENTR ENTR ENTR