DRUUM - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

DRUUM

Brussel

What? Dromen doen we voortaan tussen kunst, want in B&B DRUUM is het heerlijk vertoeven in zes artistieke kamers. In één van de oudste fabrieksgebouwen van de wijk werkten tientallen kunstenaars samen aan hun creaties. Het resultaat? Zes verschillende hotelkamers, elk in een andere stijl, zonder de 19de-eeuwse elementen van het pand uit het oog te verliezen. Initiatiefnemers zijn Karine en Jo, beiden gefascineerd door kunst en architectuur. Jonas en Joris, twee muzikanten uit Jacle Bow, zijn de daily hosts.

Looks? Alle kamers zijn stuk voor stuk artistieke parels. Geen enkele ruimte ziet er hetzelfde uit maar één ding hebben ze wel gemeen: de industriële roots van de wijk is duidelijk voelbaar. In de ene kamer door de rauwe bakstenen, in de andere door een betonlook of authentieke accessoires. De artiesten en kunstenaars die de inrichting voor zich namen zijn Grégoire Motte & Thibaut Espiau, Cathérine Lommée, HS63, Ištvan Išt Huzjan, Lore Stessel en Hidde van Schie.

What else? Op het einde van de 19e eeuw en in het begin van de 20ste, werd de beruchte coin du diable gekenmerkt door een doolhof van industriële gebouwen, herenhuizen en werknemershuisjes (die zich in de ‘hoek van de duivel’ bevonden). DRUUM was één van de eerste mansions gebouwd in de excentrieke wijk en de gastheren vertellen er maar wat graag de legendes over door.

Info? Vanaf 100€ per nacht voor 2 twee personen.

Rue du houblon 63
1000 Brussel

» Bekijk op kaart

sleep@druum.be website

DRUUM DRUUM DRUUM DRUUM DRUUM DRUUM DRUUM DRUUM DRUUM DRUUM