Black Smoke - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Black Smoke

Antwerpen

What? Kasper Stuart, de man achter pop-up Smokey Jo’s garage, en Jord Althuizen, Wereldkampioen BBQ, openden Black Smoke in hartje Antwerpen: een restaurant en (rooftop) bar waar barbecue op Amerikaanse wijze centraal staat. Hier temmen heuse pitmasters het vuur: Vadim Vesters en Matthias Jacobs meesteren de techniek van het grillen, roken en traag garen op lage temperatuur als geen ander. Ze creëren pittige maar fijne gerechten, al dan niet om te delen: van taco’s met smoked pulled beef en limoen-koriander salsa tot pit grilled black tiger garnalen met zachte Madagascar-vanille-olie. Op zondag is er smoking brunch! 

 Looks? De centrale, verbouwde toren van stadsbrouwerij De Koninck is locatie van dienst. Op de eerste verdieping vind je een indrukwekkende bar, op de derde verdieping bevindt zich het restaurant met een open keuken en een chef’s table voor 18 personen. Zodra de lente in het land is, kan je ook terecht op het dak waar een heuse rooftop bar huist. 

What else? Eén wand in het restaurant is voorbehouden voor houtblokken; want wie vuur wilt maken, heeft hout nodig. Elke vleessoort gaart (tot achttien uur lang) op een andere houtsoort. Zo bereid je varken best met het hout van een beuk of een appelboom, gevogelte past perfect op kerselaar. 

Info? Het restaurant is geopend van woensdag tot zaterdag van 12 u. tot 14 u. 30 en van 18 u. tot 22 u. Zondag van 12 u. tot 15 u. en van 18 u. tot 22 u. De bar is op woensdag, donderdag en zondag geopend van 18 u. tot 1 u. en op vrijdag en zaterdag tot 2 u.

Boomgaardstraat 1
2018 Antwerpen

» Bekijk op kaart

+32 3/230.75.73 smoke@blacksmoke.be website

Black Smoke Black Smoke Black Smoke Black Smoke Black Smoke Black Smoke Black Smoke Black Smoke Black Smoke