Veranda - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Veranda

Antwerpen

What? Toen chef en eigenaar Davy Schellemans aankondigde de deuren te sluiten van de Veranda, werd er verbaasd gemord en getreurd in ’t Stad. Maar dat was van korte duur: Veranda opende de deuren na een korte verhuispauze opnieuw, dit keer vlakbij het Antwerpse Slachthuis, in de wijk waar Davy zelf opgroeide. Het concept bleef ongewijzigd: gastronomie in een rock ’n roll jasje, geserveerd in één vast menu dat bestaat uit creatieve, pure gerechten voor een schappelijke prijs, zowel voor lunch als diner. De sfeer is zoals vanouds: gemoedelijk en gezellig rumoerig – en daar heeft het goedlachse (en zeer ervaren) personeel zeker aan aandeel in.

Looks? Veranda huist in een voormalig jeugdcentrum en de authenticiteit van het pand werd behouden: rustieke muren, beton, steen en houten vloeren houden de Veranda stoer. Veranda staat ook voor het eenvoudige: een sticker aan de deur houdt Michelinsterren weg, daar wil Schellemans geen tijd aan verspillen. De open ‘Ben Martin’ keuken verdeelt het restaurant in twee: het restaurantgedeelte achteraan en vooraan de bar, wijnvitrine en grote tafel. Het terras opent tijdens de zomer.

What else? De nieuwe Veranda werd uitgebreid met een walk-in wijnbar waar je à la carte kan genieten van gerechten uit het menu en een ruime selectie aan wijnen en bieren, zowel klassiekers als speciallekes. Natuurwijnen worden hier hoog in het vaandel gedragen en perfect geserveerd bij de juiste gerechten.

 Info? Geopend van dinsdag t.e.m. zaterdag voor diner, van woensdag t.e.m. vrijdag ook voor lunch. Zondag en maandag gesloten.

Lange Lobroekstraat 34
2060 Antwerpen

» Bekijk op kaart

03 218 55 95 info@restaurantveranda.be website Facebook

Veranda Veranda Veranda Veranda Veranda