Takumi - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Takumi

Brussel

What? Rue Lesbroussart is stilaan dé place to be voor Japan-minded-foodies en daar heeft Takumi alles mee te maken. De menukaart is heerlijk beknopt maar er is voor ieder wat wils, van de klassieke wakamé en edamamé tot een mooie variatie aan donburi (rijstgerechtje) in vlees- of veggievorm. De typische versbereide gyozas (een soort dumplings) zijn er een schot in de roos én zeer betaalbaar: tien stuks voor tien euro!

Looks? Takumi bevindt zich in een klein en smal pand dus de zitplaatsen zijn er beperkt. (Toch geen plekje meer vrij? Probeer dan bij het Japanse Umamido om de hoek!) Takumi is ontworpen naar analogie met de izakaya, de typische piepkleine bars in metropool Tokyo waar Japanners even binnenspringen voor een snelle hap. Ook hier is de inrichting eenvoudig en sober wit, rode stoelen zorgen voor de kleurrijke toets. Details van verschillende soorten hout zorgen dan weer voor de warme sfeer.

What else? De porties bij Takumi zijn genereus, bestel niet te veel want een plekje vrijhouden voor het dessert is een must: mochi, sticky rice met Japans roomijs, is de perfecte afsluiter. Vergeet ook de huisgemaakte iced-tea niet!

Info? Op maandag en woensdag tot zaterdag open van 12 u. tot 15 u. en van 17 u. tot 22 u. Zondag open van 12 u. tot 15 u. en 17 u. tot 21 u. Dinsdag gesloten.

Rue Lesbroussart 8
1050 Brussel

» Bekijk op kaart

0488 43 04 42 takumibruxelles@gmail.com website

takumi Takumi Takumi Takumi Takumi Takumi Takumi Takumi Takumi Takumi