Javascript is required to run this app.

L’Amitié

Restaurant in Antwerpen
L Amitie 1
L'Amitié-11e6-87da-8e6ea4661549_web_scale_0.0475543_0.0475543__
L'Amitié Image 28-09-16 at 11.52
L'Amitié 8-8101-11e6-87da-8e6ea4661549_web_scale_0.0475543_0.0475543__
L Amitie 3

What? Soms is het tijd voor iets nieuws, moet chef Thomas Baeyens gedacht hebben toen hij de deuren van zijn restaurant L’Amitié even sloot. De eerder klassieke menukaart en look verdwenen als sneeuw voor eender welke zon, een huiselijke doch hippe bistro bar zag het licht. Hier draait het voortaan nog meer om puur en lekker eten – al dan niet te delen met je tafelgenoten – en een perfect passend aperitief of dito glas wijn. Geen klassieke menu’s op de kaart, wel een heleboel kleine gerechtjes die je naar hartelust kan combineren. Denk: verfijnde charcuterie als coppa met venkel uit Toscane of authentieke pan con tomate, inktvis met geconfijte aardappel, buikspek met rode biet en krokante zuurkool, bouchotmosseltjes in een Indische curry, … De keuze is ruim en veranderlijk.

Looks? Hoewel er van de voormalige koffiebranderij nog amper iets terug te vinden is (maar wie zoekt, die vindt toch), is het gebouw aan het hippe Antwerpse Zuid er eentje met een rijke geschiedenis. Vandaag slaagt L’Amitié erin een warme, hedendaagse look and feel te combineren met een stoere toets. Zachte, leren zitbanken en stoelen in cognackleur nodigen uit tot tafelen aan de lage én hoge houten tafels. De bakstenen muur, donkere verlichtingsarmaturen en street art vis aan de halfopen keuken, maken het geheel net iets ruwer, echter.

What else? Tussen de middag- en avondshift door kun je hier ook terecht voor aperitief, kleine honger, koffie of vers gebak.

 

Bezoeken?
Vlaamsekaai 43
2000 Antwerpen
Places in de buurt van
L’Amitié
LOADING MAP...

Follow us!

Zie al de ‘Tried & Tested’ Reels via instagram of TikTok!

@newplacestobe

Amaro Gent afbeelding
Ninja Antwerpen afbeelding
Dojo Antwerpen afbeelding

Blijf je graag op de hoogte?

Tweewekelijkse nieuwsbrief

Volg ons ook op onze socials

Facebook NewPlacesToBe
Instagram NewPlacesToBe
TikTok NewPlacesToBe