Javascript is required to run this app.

Gå Nord

Bar, Restaurant in Antwerpen
NG_Ga-nord_Photo_by_Alexandre_Van_Battel-1
NG_Ga-nord_Photo_by_Alexandre_Van_Battel-12-2
NG_Ga-nord_Photo_by_Alexandre_Van_Battel-11
NG_Ga-nord_Photo_by_Alexandre_Van_Battel-2
NG_Ga-nord_Photo_by_Alexandre_Van_Battel-14
NG_Ga-nord_Photo_by_Alexandre_Van_Battel-13
NG_Ga-nord_Photo_by_Alexandre_Van_Battel-9

What? Gå Nord, wat zoveel betekent als ‘ga naar het Noorden’ in het Deens, is het nieuwste restaurant in het oude koetshuis van Park Spoor Noord. Bezielers zijn Nikolaj Kovdal en Sven Wille, dezelfde heren die ook van Cargo Zomerbar en Little Butcher’s Summer Grill een succes maakten. Ze geloven in de oosterse wabi-sabi filosofie waar eenvoud hét sleutelwoord is. In Gå Nord vertaalt zich dat naar gerechten met lokale bio-producten en de meest pure smaken.Forel, wilde zalm, brasvarham, rund, fazant, wilde eend, schelvis: het is maar een greep uit de Scandinavische en oosterse producten die een hoofdrol spelen in het menu. No-nonsense, niet afgelikt, wel om af te likken.

Looks? Gå Nord bevindt zich in een groene oase en ook binnenin spelen de natuur en eenvoud een rol: zachte aardetinten, materialen als eikenhout en cement en twee groene eilandjes vol varens en bomen. In de ruimte van 400 m2 is de open keuken, die van overal in het restaurant gezien kan worden, het hart van de zaak. Wie enkel een drankje of wat barfood wil bestellen, nestelt zich in de sofa’s vóór een open haard, in de zomer gaat het terras open voor ruim 100 zonnekloppers. Op tafel: een robuust keramisch servies dat gemaakt werd door een pottenbakker uit de buurt, ‘lokaal’ geldt dus niet alleen voor het menu.

What else? Er zijn ook enkele eye-catchers die praktisch van aard zijn: tien tapkranen, vitrine-frigo’s voor de wijnen en bieren en een vleesrijping- kast. Bezoekers zullen zelf kunnen aangeven welk stuk vlees en hoeveel ze ervan op hun bord willen krijgen, waarna dat wordt afgesneden en geprepareerd.

Bezoeken?
Hardenvoort 5
2000 Antwerpen
Places in de buurt van
Gå Nord
LOADING MAP...

Follow us!

Zie al de ‘Tried & Tested’ Reels via instagram of TikTok!

@newplacestobe

Amaro Gent afbeelding
Ninja Antwerpen afbeelding
Dojo Antwerpen afbeelding

Blijf je graag op de hoogte?

Tweewekelijkse nieuwsbrief

Volg ons ook op onze socials

Facebook NewPlacesToBe
Instagram NewPlacesToBe
TikTok NewPlacesToBe