Javascript is required to run this app.

August

Bar, Hotel, Restaurant in Antwerpen
August_hotel_Antwerpen_01
August_hotel_Antwerpen_11
August_hotel_Antwerpen_10
August_hotel_Antwerpen_09
August_hotel_Antwerpen_08
August_hotel_Antwerpen_07
August_hotel_Antwerpen_06
August_hotel_Antwerpen_05
August_hotel_Antwerpen_04
August_hotel_Antwerpen_03

What? Een voormalig Augustinessenklooster turned hedendaags toevluchtsoord: 44 hotelkamers en suites, een bar, restaurant, wellness met zwemvijver en shop, ondergebracht in vijf gebouwen. August is hét nieuwe must-visit concept in een historisch kader. Besloten tuinen verbinden de verschillende functies van het pand en werken de zalige rust in het voormalige klooster verder in de hand.

Looks? Een oud klooster, dan kan je je verwachten aan booggewelven, grote romaanse ramen, prachtige tegelvloeren en houten plafonds. Dit is een neoclassicistische parel die zorgvuldig gerestaureerd werd, maar uitblinkt in contrast door de confrontatie van oud en nieuw: wit marmer versus zwart staal, ronde klassieke vormen versus strakke designs, originele architecturale elementen versus abstract vormenspel. Alles werd trouwens op hand gemaakt voor August: van handgeglazuurde badkamertegels tot speciaal ontworpen meubels en handgeweven tapijten. En wat te zeggen over de prachtige glas-in-loodramen.

What else? August loopt over van succesvolle samenwerkingen. Zo staan de bar en het restaurant onder leiding van gerenommeerd sterrenchef Nick Bril – u ook bekend van The Jane. Het eten wordt er opgediend op custom made servies, ontworpen door Vincent Van Duysen en Serax. De August Shop is dan weer het product van een samenwerking met de bekende bakkerij en kruidenierszaak Domestic. Zelfs de uniformen van het team werden ontworpen door modeontwerper Christian Wijnants.

 

Beelden: © Frederik Vercruysse

Bezoeken?
Jules Bordetstraat 5
2018 Antwerpen
Places in de buurt van
August
LOADING MAP...

Follow us!

Zie al de ‘Tried & Tested’ Reels via instagram of TikTok!

@newplacestobe

Amaro Gent afbeelding
Ninja Antwerpen afbeelding
Dojo Antwerpen afbeelding

Blijf je graag op de hoogte?

Tweewekelijkse nieuwsbrief

Volg ons ook op onze socials

Facebook NewPlacesToBe
Instagram NewPlacesToBe
TikTok NewPlacesToBe