L'Envie - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

L’Envie

Zwevegem

What? Vlakbij Kortrijk, in de buurt van de taalgrens, vind je het West-Vlaamse Zwevegem. Sinds kort is deze gemeente een gastronomische parel rijker: L’Envie. Vertalen doen we vrij: zin in iets hebben, de goesting – en die ontbreekt hier niet, noch bij chef David in de keuken, noch bij zaalverantwoordelijke Inès. Op de kaart? Een basismenu dat je zelf naar wens met extra gangen kan uitbreiden. Een zestal menugerechten kunnen ook à la carte gekozen worden. Op je bord? Complexe kunstwerkjes dankzij het culinaire fingerspitzengefühl van de chef, die er graag een Waalse flair aan toevoegt. Lokale producten staan centraal bij L’Envie en zijn in harmonie met een zorgvuldig geselecteerde wijnkaart.

Looks? L’Envie bevindt zich in een gerenoveerd hoekhuis uit de fifties, ideaal om heel wat licht binnen te laten in het restaurant. Het interieur is Scandinavisch getint, wit voert de boventoon. Donkere elementen en opvallend natuursteen geven een luxueuze touch aan het geheel. Bij mooi weer gaat het terras open en is het rustig vertoeven in de buitenlucht.

What else? Het jonge duo leerde de kneepjes van het vak bij sterrenzaken: zowel Inès als David werden onmisbare krachten van Château du Mylord, Sea Grill, Barbizon… L’Envie stapt ook mee in het North Sea Chef-concept: onbekende vissoorten worden zo in de kijker gezet.

Info? Geopend voor lunch van donderdag t.e.m. maandag van 12 u. tot 14 u, voor diner van 19 u. tot 21 u. 30. Gesloten op dinsdag en woensdag.

 

Helkijnstraat 38 in Sint-Denijs
8554 Zwevegem

» Bekijk op kaart

056 22 19 83 info@lenvie-restaurant.com website

L’Envie L’Envie L’Envie L’Envie L’Envie L’Envie L’Envie L’Envie