Humus x Hortense - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Humus x Hortense

Elsene

What? Humus x Hortense staat voor een niet zo alledaagse kruisbestuiving: cocktails en humus. Nicolas Decloedt, Brusselse chef en eigenaar van Humus Botanical Gastronomy, sloeg de handen in elkaar met Matthieu Chaumont, Franse bartender en de bezieler van cocktailbar Hortense. Nicolas kookte altijd vanuit zijn eigen spot in Elsene, maar toen hij verhuisde naar het nieuwe pand waar ook Hortense naartoe trok, vloeiden de twee concepten in elkaar. Op de kaart? Biologische en duurzaam geteelde gerechtjes (met groenten uit de eigen stadstuin) en voortreffelijke cocktails. Daarnaast kan je er twee keer per week terecht voor een menu in heuse table d’hôte stijl, reserveren is dan wel de boodschap want de plaatsen zijn beperkt én gewild!

Looks? Het interieur heeft iets weg van een Brits theehuis. Maar worden de lichten gedimd, dan blijft de cocktailbarsfeer niet ver weg. Het is een eigentijds, maar toch tijdloos decor waar gezelligheid troef is. Kaarsen en vetplanten vullen de planken, dankzij de open keuken kun je Matthieu en Nicolas in de gaten houden wanneer ze je cocktail of lunch creëren.

What else? Ook de wijnen zijn stuk voor stuk natuurlijk, biologisch of biodynamisch. Humus x Hortense werkt nl. enkel samen met Belgische wijnhandelaren die de wijn rechtstreeks bij de wijnboer kopen.

Info? Open van woensdag tot en met zondag van 12 u. tot 14.30 u. en van 18 u. tot 23.30 u. Gesloten op maandag en dinsdag.

De Vergniesstraat 2
1050 Elsene

» Bekijk op kaart

0474 65 37 06 info@humusrestaurant.be website

Humus x Hortense Humus x Hortense Humus x Hortense Humus x Hortense Humus x Hortense