Hôtel Le Berger - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Hôtel Le Berger

Brussel

What? In Hôtel Le Berger slaap je met het comfort van vandaag in de sfeer van de jaren dertig. Het hotel werd in 1935 gebouwd als rendez-voushotel en opende eind januari 2012 volledig gerenoveerd opnieuw de deuren. Een team van vrouwen heeft zo’n twee jaar gewerkt aan het verbouwen van het Hôtel Le Berger. De sfeer is dan ook op en top vrouwelijk en intimistisch te noemen. Zo veel mogelijk werd gerestaureerd of bewaard: van de dubbele lift om elkaar niet te hoeven ontmoeten, de open badkamer, de suggestieve decoratie, spiegels aan de randen van de badkuip enz. Daarnaast werd er hard op zoek gegaan naar elementen uit die tijd, zoals bijvoorbeeld het behangpapier, de lichtschakelaars, de lampjes. Ideaal voor een romantisch weekendje weg.

Looks? Kamers ingericht naar smaak van de bourgeoisieappartementen uit de jaren dertig. Intimiteit staat voorop met vilt, hout, behang met genereuze motieven en sfeervolle verlichting.

What else? Een historische bar, een restaurant op het gelijkvloers, een terras en een wintertuin. Een oude speelkamer voor de kinderen, animatie in de sfeer van het hotel voor de ouders.

Info? 50 kamers, van € 120 tot € 150.

Foto’s: Marie-Francoise Plissart

Rue du berger 24
1050 Brussel

» Bekijk op kaart

02 2 510 83 40 info@lebergerhotel.be website Facebook

Hotel Le Berger - newplacestobe Hôtel Le Berger Hôtel Le Berger Hôtel Le Berger Hôtel Le Berger