Ganzerik - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Ganzerik

Gent

What? De 100 beste bars ter wereld, het is een lijst die de gemiddelde Newplacestobe-bezoeker maar wat graag wil uittesten. Helaas is dat geen sinecure, want in deze gerenommeerde top-100 staat slechts één plek van eigen bodem: de Gentse cocktailbar Jigger’s. Dat de heren achter deze shakers het recept voor een succesvolle zaak volledig begrijpen, staat vast. Na een tweede cocktail-trekpleister (Pony’s) openden ze zopas hun nieuwste telg: Ganzerik. Het is een ontmoetingsplek voor de Gentenaar pur sang, een bierkroeg én een gezellige eettent. Je gaat er langs voor bijzondere en artisanale bieren (er zijn maar liefst 12 tapkranen!) en échte, Vlaamse comfortkost (bloedworst, ravioli, maatjes, waterzooi…).

Looks? Het voormalige volkscafé De Druiftak (opgericht in 1939) in de Gentse volksbuurt Rooigem kreeg een grondige make-over: van bruine kroeg naar hippe eetplek. Het interieur van het hoekpand is een moeiteloze smeltkroes van dat verleden en het nu: de tegels behielden hun karakter, de bakstenen muren werden gewit, fris pastel brengt – samen met de couleur locale – een vrolijke noot in het geheel.

What else? Bij Ganzerik vind je biertjes als het Gentse ’13’, hopbier, stouts en fruitbieren van onder meer Brouwerij De Ranke, Dupont, Brouwers Verzet… Uit de andere tapkranen stromen huisgemaakte limonade en cocktails (hoe kan het ook anders, het blijven Olivier Jacobs en co aan het roer).

Info? Geopend van woensdag t.e.m. vrijdag van 17 u. tot 1 u, op zaterdag en zondag van 11 u. tot 1 u.

 

Foto’s: (c) Zaza Bertrand.

Druifstraat 29
9000 Gent

» Bekijk op kaart

09 330 00 07 Facebook

Ganzerik Ganzerik Ganzerik Ganzerik Ganzerik Ganzerik Ganzerik