Forcado - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Forcado

Saint-Gilles

Wat? Vader Joaquim Sr. en zoon Joaquim Jr. De Oliveira hebben een passie voor pastéis, Portugese romige gebakjes verpakt in knisperend bladerdeeg. Hun gloednieuwe pastelaria Forcado doet bij echte kenners vast een belletje rinkelen. Forcado is namelijk een afgeleide van het gelijknamig Portugese bakkerijtje ‘Le Petit Forcado’ in Sint-Gillis.

Looks? Forcado’s visual identity is van de hand van de Brusselse Graphic Design Studio Codefrisko. Het logo heeft veel weg van de bekende Portugese azulejos, keramieken tegels die met blauwe verf bewerkt zijn. Voor het interieur werkten vader en zoon samen met architect Sébastien Pochet, die het geheel clean en licht hield. De hippe look trekt zowel fijnproevers als hipsters aan, wat aantoont dat deze familiebakkerij een perfecte mix is tussen traditie en vernieuwing.

What else? Forcado biedt een brede waaier aan van authentieke Portugese handgemaakte pastéis. Daarnaast wordt er ook graag verder gekeken dan de familierecepten. Zo ontstond onder andere de “King Philip”, een gebakje met een korst van pistachenootjes, gevuld met appels, druiven en een snuifje nootmuskaat.

Chaussée de Charleroi 196
1060 Saint-Gilles

» Bekijk op kaart

+32 02 539 00 19

Forcado Forcado Forcado Forcado