Café Belga - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Café Belga

Brussel

What? Een Brussels bruin café in maat extra large. Op het bruisende Flageyplein in Brussel, tussen het web van tramsporen en de zee van appartementsblokken met afgebleekte gele bakstenen, blinkt het hipste café van onze hoofdstad. Café Belga (een initiatief van Frédéric Nicolay – zie Flamingo, Barbeton, Potemkine,…) zit op de benedenverdieping van het art-decogebouw dat het plein zijn naam gaf, en was tot in de jaren zeventig de uitvalsbasis van de BRT. De menukaart daarentegen is innovatief. Exotische gerechten en desserts die nergens anders te vinden zijn, staan bij Café Belga iedere dag op de toog: van Libanees brood tot Amerikaanse sandwiches. Wie liever op veilig speelt kan nog altijd gaan voor een broodje met ham en kaas natuurlijk.

Looks? De charmes van een ouderwets gezellig café zijn niet te ontkennen. Leuk detail: de tafelventilators die voor de gelegenheid aan het plafond gemonteerd werden.

What else? Je neerploffen op het terras waarlangs je heel Brussel ziet passeren: geen betere plek om te blenden met de locals.

Info? Elke dag open van 8u tot 2u (vrijdag en zaterdag tot 3u).

Place Eugène Flagey Plein
1050 Brussel

» Bekijk op kaart

02 640 35 08 Facebook

Café Belga newplacestobe Café Belga Café Belga Café Belga Café Belga