Brasserie de la Patinoire - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Brasserie de la Patinoire

Brussel

What? Het nieuwste restaurant van ervaren horecaman Thierry Van Damme vind je in het Brusselse Ter Kamerenbos. Hij werkt samen met chef en deelvenoot Adrien Schurger, een ervaren chef die ook enkele jaren les gaf in de keuken. In Brasserie de la Patinoire proef je traditionele brasserieklassiekers zoals zachte zuurkool met maar liefst vijf soorten vlees, maar evengoed een tartaar van tonijn en mango yuzu vinaigrette. Liefhebbers van ingewanden zitten ook aan het juiste adres: kalfshersenen -of niertjes (al dan niet à la dijonnaise) zijn er een specialiteit. Ook de wijnkaart is Frans georiënteerd.

Looks? De brasserie werd volledig gerenoveerd en de ruimte oogt enerzijds een pak groter dan voordien. Anderzijds: wie er binnenwandelt, doet meteen een stapje terug in de tijd. Leder beklede banken, Schots tapijt, obers volledig in klassiek zwart-wit gekleed… Het is indruisen tegen de gemiddelde hipheid, maar het heeft een charme.

What else? Hier gaat meer dan de gemiddelde aandacht naar het nagerecht en worden gebak, patisserie en roomijs dagelijks ter plaatste gemaakt. Bovendien kunnen alle gerechten worden meegenomen naar huis.

Info? Dagelijks open van 12 u. tot 14 u 30 en van 18 u. tot 23 u 30. Zondag en maandag tot 22 u 30.

Chemin du Gymnase 1
1000 Brussel

» Bekijk op kaart

02 649 70 02 info@brasseriedelapatinoire.be website

Brasserie de la Patinoire Brasserie de la Patinoire Brasserie de la Patinoire Brasserie de la Patinoire