Collectie

Zomerse pop-ups om nu te ontdekken!

Geen verre reis in het verschiet? Nood aan summer vibes? Geen zorgen, de pop-ups in eigen land brengen je met hun zomerse setting alvast in de juiste sfeer. Inclusief zand, palmbomen en cocktails! Newplacestobe zocht en vond enkele leuke plekken die een bezoekje waard zijn. Een overzicht: 

JARDIM

Antwerpen

Jardim betekent tuin in het Portugees en dat is exact wat dit pop-up terras is: een gezellige city garden met verfrissende cocktails, tapas én de mooiste zonsondergang van ’t Stad. Food trucks voorzien je van internationale gerechtjes en de aperitiefwijn staat altijd fris. Ook de barbecue wordt dagelijks aangestoken, voor €15 p.p. krijg je gegrild lekkers voorgeschoteld!

 

Nog heel de zomer vanaf 16 u, op maandag gesloten.
Scheldekaai 28, 2000 Antwerpen.

ZEBRABEACH

Gent

Dat de binnenplaats van het woonerf in de Zebrastraat in Gent de uitgelezen locatie is voor tal van zomerse events, moet niet meer bewezen worden. Je kan er voor het derde jaar op rij terecht voor een flinke portie summervibes op ZebraBeach. Denk: teenslippers en zand tussen je tenen, livemuziek, een aangepaste zomerkaart met hapjes, smoothies, homemade iced-tea, cocktails én ijsjes. Een ondiep waterpartijtje vormt er de ideale verfrissing voor jong en minder jong. Genoeg ingrediënten dus om er een middag of avond te spenderen.

 

Nog tot 3 september. Zebrabeach is gesloten bij veel regen en op 4/8 en 26/8.
Zebrastraat 32/001, 9000 Gent. 

PLACE DE LA PETANQUE

Roeselare

Deze zomer hoef je niet helemaal naar Zuid-Frankrijk te trekken om de typische à l’aisse-sfeer op te snuiven. In Roeselare maakt Bar Julien het net zo gezellig: echte petanque terreinen, een zandstrandje met ligzetels, een zondagse brunch in openlucht, workshops (onder meer van Bloomon), live muziek en wijndegustaties, … Enkel een stralende zon kan niet verzekerd worden, maar ook dat belooft goed te komen als het van Frank Deboosere afhangt!

 

 

Nog t.e.m. 3 september, woensdag t.e.m. zondag vanaf 12 u.
De Munt, 8800 Roeselare.

NUBA-R

Kortrijk

In het groen van een Kortrijks bos aan de Leie, vind je sinds dit jaar Nuba-r terug. De openlucht zomerbar ligt niet héél erg diep verscholen, maar wel net genoeg om even helemaal te genieten van wat natuur. Leuk om weten is dat er geen enkele boom gekapt werd, maar alles mooi geïntegreerd is in het bos zelf. Op de menukaart staan cocktails, streekbieren, wijnen en een heleboel tapas om de honger te stillen. De kleinsten kunnen zich ook uitleven op de speeltuin. De lampjes en zetels zorgen voor een magische setting!

Nog tot 17 september, van 13 u. tot 22 u.
Doornstraat, 8500 Kortrijk.

MOTOWN ZOMERBAAR

Eeklo

Motown Zomerbaar is een feeëriek parkcafé voor alle generaties. De kleinsten hebben alle ruimte om te spelen en wanen zich ook wel eens op een kleine kinderboerderij. Naast gezellig verpozen en aperitieven kan je hier terecht voor voor verse, biologische gerechten (met groenten uit diezelfde tuin) en een fijn streepje muziek. Het is de historische hoeve van de sympathieke schepen Bob D’Haeseleer die dienst doet als locatie. De grote tuin bleek perfect voor het uitbouwen van een (ecologisch en maatschappelijk) pop-up concept, in samenwerking met VZW Motown. Het decor van de Zomerbaar ademt groen en rust uit. Elk meubelstuk is bovendien van (gerecycleerd) hout. Zachte, kleurrijke kussentjes maken het zomergevoel af.

 

Nog tot 10 september. Vrijdag van 16 u. tot middernacht, zaterdag en zondag vanaf 14 u.
Moeie 2a, 9900 Eeklo.

CALYPSO

Knokke

Aan de kust van Knokke vind je heel de zomer lang Calypso: een pop-up aan het Casino waar je terecht kan voor premium drinks, good food en tropische beats. Ideaal om een dagje shoppen of strandliggen af te sluiten of een zwoele avond veelbelovend in te zetten. Er is ook een hidden karaoke room … Genoeg gezegd? Calypso is trouwens het kleine zusje van de bekende Kitsch Club.

Nog tot 31 augustus,
Zeedijk 510, 8300 Knokke.