Wie zoet is, krijgt lekkers: onze 7 favoriete sweet places to be - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Wie zoet is, krijgt lekkers: onze 7 favoriete sweet places to be

Sinterklaas deed afgelopen nacht zijn jaarlijkse ronde en we weten allemaal wat dat betekent. De brave zieltjes onder ons kregen zoets, en de stouteriken… kunnen nog altijd afzakken naar deze hotspots vol zoet genot! Want op deze heuglijke dag sommen we de crème de la crème op van sweet places to be.

Hoeked Doughnuts

Antwerpen & Gent

De kraakverse handmade doughnuts van bakkers Joris en Caroline werden op korte tijd een gevestigde waarde in Antwerpen. Elke donut is een kunstwerkje op zich door de typerende vierkante vorm en de overheerlijke smaken (salted caramel, mmm). Dit jaar besloot Hoeked hun succesverhaal dan ook uit te breiden naar Gent. Everybody’s hooked on Hoeked!

Meer info

Madam Bakster

Gent

Over Gent gesproken: op naar de guiltfree bakery. Madam Bakster is de plek voor iedereen die fan is van desserts én zich nadien niet schuldig wil voelen om de bijhorende calorietjes. Alle desserts zijn namelijk gemaakt op basis van plantaardige producten (zonder melk, boter, eieren of suiker), dus ook geschikt voor een veganistisch of glutenvrij dieet.

Meer info

Zoet

Mechelen

Zoals de naam belooft is dit een adres voor mensen met een sweet tooth. De eigenaars gaan bewust op zoek naar originele zoetigheden, snoep van Belgische makelij en alternatief lekkers (glutenvrij, suikervrij, gelatinevrij). Je kan het hele assortiment trouwens ook online bestellen via hun succesvolle webshop.

Meer info

Baked

Antwerpen

Eigenares Karolien Van Baelen studeerde psychologie maar schoolde zich om tot patissier en chocolatier. Zo liep ze stage bij Dominique Persoone en werkte ze ook een tijdje in zijn zaak. Enkele jaren geleden gaf ze toe aan de kriebels om een eigen taartenbar te starten met Baked. De naam spreekt voor zich: je kan er terecht voor zelfgemaakte taarten, brownies, cheesecake en ander zoet en hartig gebak.

Meer info

Soep & Zoet

Sint-Niklaas

Geloof ons: het is de moeite waard om naar het Waasland af te zakken voor deze parel. Hun huisgemaakte taarten, koekjes en cupcakes zijn a dream come true. En als je daarin je gading niet vindt – wat ons sterk zou verbazen – kan je er ook blijven plakken voor hun Instagramwaardige all day breakfast & lunch menu.

 

Meer info

Julie's House

Gent

Het maar al te bekende Julie’s House heeft niet enkel een vestiging in het historisch centrum van Gent, maar ook een take-away shop vlakbij het Sint-Pietersstation. Je vindt er al haar typische taarten, maar eveneens andere artisanale producten zoals confituur, granola, choco, …

Meer info

Kaffabar

Brussel

Kaffabar is een ware feel-good koffiebar in centrum Brussel. Koffieliefhebbers die gek zijn op specialty & origin coffee halen hier hun hart op. Al komen wij er ook graag voor hun toonbank vol heerlijke taarten, cakes, cookies, … . En voor Marcel uiteraard, de Engelse bulldog en gedroomde huismascotte.

Meer info