YAFO - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

YAFO

Parijs

What? Lotan Lahmi, een jonge Israëlische kok en banketbakker, haalt met YAFO een stukje Tel-Aviv naar Parijs. Hij combineert er typische Zuidwest-Aziatische specialiteiten met Franse seizoensproducten. Één van zijn specialiteiten is hummus en dat komt niet zomaar: hij gaat in verschillende landen op zoek naar de beste ingrediënten (zo komen de kikkererwten uit Frankrijk, maar de tahin uit ons eigenste Nazareth). De gerechtjes zijn seizoengebonden, het populaire stoofpotje met lam en kardemom en zout gekookte rode biet proef je dus niet élke week.

Looks? De look and feel van YAFO is van de hand van Studio Sur Rue en bleef redelijk clean: witte tegels en strakke belijning. Toch straalt de zaak een Mediterraanse sfeertje uit, daar hebben de plantjes in combinatie met de warme, zachte pasteltinten op de muren en het plafond veel mee te maken. Dat herken je aan de zachte, roze pasteltinten op de muren en het plafond. De terracotta gekleurde voegen contrasteren met die kleur, net zoals de donkere pilaar. Helder zonder in te boeten aan gezelligheid.

What else? Het is niet altijd eenvoudig (om als toerist) een betaalbaar én lekker menu te vinden in bruisend Parijs. YAFO komt dus als geroepen: hier heb je gegeten voor gemiddeld € 10.

Info? Open van maandag tot en met vrijdag van 12 u. tot 14 u. 30.

96 rue d'Hauteville
75010 Parijs

» Bekijk op kaart

yaforestaurant@gmail.com website Facebook

YAFO YAFO YAFO YAFO YAFO YAFO YAFO YAFO YAFO