World Vegetarian Day: onze 6 favoriete veggie hotspots - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

World Vegetarian Day: onze 6 favoriete veggie hotspots

Vandaag, 1 oktober 2018, is World Vegetarian Day. Ter ere van die heuglijke gelegenheid deelt de redactie van Newplacestobe haar zes favoriete hotspots die overheerlijke veggie opties aanbieden. Zo kan iedereen lekker vegetarisch gaan vieren.

Lettuce

Leuven

Een hippe saladbar in hartje Leuven, al bieden ze veel meer dan dat. Je kan er terecht voor al je hartige verlangens. Zo vind je er heerlijke salades, maar ook huisbereide quiches, boerenboterhammen, vegetarische pasta’s, pita, chili con/sin carne, … Kortom: hét lunchmekka van Leuven.

Meer info

Hümm

Antwerpen

Parijs en Londen waren eerst, maar ondertussen heeft ook Antwerpen een eigen single dish restaurant enkel voor en door hummus lovers! Hier geen typische Libanese basis, maar een lunchbar waar Azië, het Midden-Oosten en Europese invloeden elkaar ontmoeten.

Meer info

OOST

Gent

Eén hippe zaak was niet genoeg, dachten de uitbaters van het Gentse GAST. Met OOST lanceren ze een moderne pitazaak waar je terecht kan voor heerlijk verse oosterse keuken, met onder andere heel wat vegetarische opties: gegrilde Berloumi of sabich, een volledig geroosterde bloemkool, … Yum!

Meer info

Standard

Antwerpen

Op de vernieuwde Antwerpse PAKT-site vind je tussen de pakhuizen door een smeltkroes van start-ups en creatieve bedrijven, waaronder Standard: een no-nonsense pizzazaak. Op het menu? Italiaanse zuurdesempizza’s (zuurdesemdeeg is licht verteerbaar én suikervrij), kraakverse salades en enkele dessertjes. De ingrediënten komen van above your head: biologische groenten en kruiden vanop het dak van PAKT.

Meer info

Humus x Hortense

Brussel (Elsene)

Humus x Hortense staat voor een niet zo alledaagse kruisbestuiving: cocktails en humus. Nicolas Decloedt, Brusselse chef en eigenaar van Humus Botanical Gastronomy, sloeg de handen in elkaar met Matthieu Chaumont, Franse bartender en de bezieler van cocktailbar Hortense. Op de kaart? Biologische en duurzaam geteelde gerechtjes (met groenten uit de eigen stadstuin) en voortreffelijke cocktails. Eerder in 2018 werd het restaurant trouwens verkozen op nummer 29 van de 100 Beste Vegetarische Restaurants wereldwijd.

Meer info

B-nut

Antwerpen

Gerund door moeder en dochters en een beetje nuts, zoals al snel duidelijk wordt op de menukaart van B-Nut. Maak bijvoorbeeld kennis met de wurgers: een burger tussen twee wafels. En verwacht geen doorsnee hamburger, maar wel soya-paprika-, kaas- of champignonburgers. De wafels zijn dan weer compleet vegan, gemaakt van butternut en speltmeel. Geen zin in een wurger? Dan kan je ook gewoon kiezen voor een lekker ontbijt, slaatje of verse soep.

Meer info