Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

Wordt Frederic Chastro (Sōma) de beste jonge chef ter wereld?

Frederic Chastro doet komend weekend een gooi naar de titel van Beste Jonge Chef ter Wereld. De chef van het Antwerpse Sōma trekt naar Milaan, voor de finale van S. Pellegrino Young Chef. Op 13 mei kennen we de uitslag. Tot dan: fingers crossed!

Bijna anderhalf jaar: zolang al is het traject naar deze finale bezig. Met een belangrijke horde afgelopen najaar, toen Frederic de Beneluxfinale won en zo het ticket voor de wereldfinale greep. Stressy business, zou je dan denken. Maar de cool waarmee Frederic zich voor deze finale voorbereid heeft, is onvoorstelbaar.

Afgelopen weken gebruikte hij om zijn signature dish te verfijnen. Hij deed dat niet alleen. Onder begeleiding van het National Culinary Team trainde hij meermaals op de prachtlocatie in Harelbeke. Het gerecht van a tot z bereiden, bijschaven, proeven, opnieuw proeven, verfijnen en ga zo maar door. Dat National Culinary Team moet je trouwens zien als de Rode Duivels van de gastronomie. Met een bondscoach, Jo Nelissen. En een voorzitter: niemand minder dan Peter Goossens.

Die laatste is de mentor van Frederic in dit hele proces. Hij zal hem begeleiden in Milaan en was ook afgelopen weken bezig met zijn pupil. Met nog wat wijze raad, tips & tricks, maar vooral: door te proeven en zo de laatste details perfect te krijgen.

 

Samen trekken ze naar Milaan, waar Frederic tijdens de finale vijf uur lang moet koken, samen met de twintig andere kandidaten. Hij zal zijn signature dish voorschotelen aan een jury van zeven wereldvermaarde chefs. Ook wel de Zeven Wijzen genoemd: Virgillio Martinez (Peru), Margarita Forés (Filipijnen), Brett Gramam (Australië), Annie Féolde (Frankrijk), Dominique Crenn (Frankrijk), Ana Roš (Slovenië) en Paul Pairet (Frankrijk).

Het gerecht dat Frederic zal klaarmaken (en waarmee hij dit hele avontuur ook begonnen is), is een rolletje van Belgisch konijn, met orgaanvlees en kleine hersenen, biologisch witloof en een pittige saus op basis van donker bier.

Een ding is alvast zeker: he’s getting our vote. En dit jaar mag je dat letterlijk zien, want er is ook een publieksprijs. Stemmen kan je doen via deze link. Bonne chance Frederic!