Weekendje weg? Dit zijn dé hotspots in Rotterdam! - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Weekendje weg? Dit zijn dé hotspots in Rotterdam!

In 2015 werd Rotterdam verkozen tot dé Europese hoofdstad en wij begrijpen waarom: de tweede grootste Nederlandse stad is waanzinnig interessant en heeft de allure van een wereldse metropool. Rotterdammers werken veel en hard, maar het zijn ook levensgenieters. Met een groeiend aanbod van hotspots tot gevolg. Het moet gezegd: het horeca-aanbod van de havenstad bezorgt menig hipster keuzestress!

Blijf er gerust wat langer dan 1 dagje en ontdek de stad op het ritme van de Nieuwe Maas… De Newplacestobe-aanraders op een rijtje:

Jamie's Italian

De gerechten (en het charisma) van de bekende Britse tv-kok Jamie Oliver worden wereldwijd gesmaakt. In 2008 opende hij z’n eerste restaurant, vandaag heeft hij er een 40-tal en ook Rotterdam telt er sinds kort eentje. In Jamie’s Italian Markthal proef je authentieke, Italiaans getinte gerechten. Je kunt er ieder moment van de dag terecht: een opkikkerend italian style kopje koffie ’s ochtends, een pasta tijdens de lunch, een diner met heel de familie of een cocktail met Italiaanse snacks – er is duidelijk voor ieder wat wils…

 

Info? Grote Markt 90-92, 3011 PA Rotterdam.
Geopend van zondag t.e.m. donderdag van 12 u. tot 22 u. Vrijdag en zaterdag van 12 u. tot 22 u. 30.

Dertien

Bij restaurant Dertien heb je dagelijks de keuze tussen vlees-, vis- of vega-ensembles, waarbij de voor- en hoofdgerechten omgewisseld kunnen worden. De chefs hebben een voorliefde voor de Noorse keuken en dat resulteert in uitgebreide, eerder landelijke gerechten. Eigenaars Pepijn en Remco zijn beiden geboren op een vrijdag de dertiende – what’s in a name!

 

Info? Schiedamse Vest 30, 3011 BA Rotterdam.
Op maandag en van woensdag t.e.m. vrijdag geopend van 16 u. tot 22 u.

In het weekend van 13 u. tot 23 u.

STROOM

STROOM is een multifunctionele hotspot: een designhotel én een trendy restaurant ineen in een voormalige elektriciteitscentrale. Er zijn 21 studio’s die elk op bijzondere – en zeg gerust luxueuze – wijze zijn vormgegeven. In het restaurant trekken vooral de grote open keuken en lange gemeenschappelijke tafel de aandacht naar zich toe. Op de tussenverdieping is er plaats voor groepen. Je kunt er op elk moment van de dag terecht voor koffie, lunch of een klassiek brasseriegerecht. Geen culinair gegoochel, wel stoere urban food.

 

Info? Lloydstraat 1, 3024 EA Rotterdam.
Dagelijks geopend van 17 u. tot 21 u.

Sajoer

Na slow food ook slow drinks, want Sajoer staat voor slow juices. Je kan er dagelijks terecht voor verse groente- en fruitsappen, bereid met de koning der sapmakers: een slowjuicer. Door de ’trage bereidingswijze’ raakt het sap nooit verhit en gaan er geen gezonde stoffen verloren. Lokale, seizoensgebonden groenten en fruit spelen de hoofdrol bij Sajoer en worden dan ook vakkundig onder handen genomen door bezielers Harm & Gaby. Naast sapjes kan je hier ook nog terecht voor ontbijt, salades en soepjes. Ook take-away!

 

Info? Botersloot 46 Z, 3011 HH Rotterdam.
Geopend van maandag t.e.m. vrijdag van 8 u. tot 18 u.

Zaterdag van 9 u. tot 18 u, zondag van 10 u. tot 18 u.

KEET

KEET is een uniek verkoopplatform voor merken, labels en producten die vaak niet over een eigen winkel beschikken. KEET is geen pop-up, maar het aanbod wisselt wel geregeld. Ontdek er ook het huiskamersfeertje met koffie, smoothies en (warme) gerechtjes. De kaart is klein en gebaseerd op het healthy food concept. Voor de co-workers onder ons is er uiteraard gratis wifi.

 

Info? Oppert 2D, 3011 HV Rotterdam.
Van dinsdag tot donderdag geopend van 9 u. 30 tot 17 u. 30.

Vrijdag tot 20 u, zaterdag tot 17 u. en op zondag pas vanaf 12 u.

Holy Smoke

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er heel wat afgegrild in de Holy Smoke. Van rundsteaks (dat minstens 21 dagen gerijpt werd) en varkensribben tot kreeft en tonijn: er is voor ieder wat wils, ook in de veggieversie. Keuzestress? Kies voor de sharing platters. Kleine honger, grote dorst? De drankkaart met originele wijnen, bieren, longdrinks en ander fris is zeer gevarieerd. Ook aan kleine cold of hot bites geen gebrek. Holy Smoke is een stoer concept, dus het interieur volgde gedwee. De locatie is trouwens vlakbij het Centraal Station, handig voor reizigers!

 

Info? Trendplein 1, 3014 BH Rotterdam.
Geopend van zondag t.e.m. donderdag van 10 u. 30 tot 1 u.
Vrijdag en zaterdag van 10 u. 30 tot 2 u. 

Parqiet

Even ontsnappen van de Rotterdamse chaos, kan best wel eens deugd doen. Parqiet, genoemd naar de parkieten die in het Euromastpark rondvliegen, is er dé plek voor. Hier geniet je van eerlijke gerechtjes en van het buitengevoel. Ontbijten kan tot 12 u. ’s middags, lunchen doe je met gezonde broodjes of tosti’s. Borrelen kan uitgebreid met hapjes als garnalenkroketjes en gefrituurde kaasstengels. Uiteraard is er ook een variatie aan gebak. Het monumentale koetshuis is een pareltje.

 

Info? Baden Powelllaan 20, 3016 GJ Rotterdam.
Geopend van dinsdag t.e.m. vrijdag van 9 u. tot 18 u. 
Zaterdag en zondag van 9 u. tot 19 u.