Vooruit terras - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Vooruit terras

Gent

What? Een groene oase van rust in de drukke Gentse studentenbuurt: Kunstencentrum Vooruit bouwde samen met de Universiteit Gent en Stad Gent een zomerterras met uitzicht op de Sint-Pietersnieuwstraat. De keuken is er heerlijk eenvoudig: kies tussen de dagschotel, een klassieke spaghetti, originele broodjes of een frisse seizoenssalade. Op de zogenaamde groentoren, een imposante verticale tuin boven de bar, groeien bijzondere en vaak zeldzame planten die buiten de lijntjes kleuren (de ‘Green Bastards’).

Looks? Architectenbureau DIAL-architects zorgde voor de industriële metalen en glazen constructie: de wanden houden het straatlawaai buiten. Gecombineerd met de vele kleurrijke stoeltjes en groentoren bevind je je in een unieke setting met een prachtig zicht op de Gentse straten.

What else? De grote fietsenparking onder het terras heeft plaats voor maar liefst 460 fietsen. Een reden te meer om de fiets van stal te halen!

Info? Elke dag open vanaf 12u.

Foto’s: Michael Marien

 

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

» Bekijk op kaart

09 267 28 20 horeca@vooruit.be website Facebook Twitter

vooruit terras newplacestobe Vooruit terras Vooruit terras Vooruit terras Vooruit terras Vooruit terras Vooruit terras Vooruit terras Vooruit terras