Valentijn vier je hier: 7 hotspots voor de beste date night - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Valentijn vier je hier: 7 hotspots voor de beste date night

Ah, Valentijn. Een hoogmis van zeemzoeterigheid. Zij het in de vorm van bloemen, chocolaatjes of romantische reserveringen. Die eerste twee heb je zelf in de hand, maar met dat laatste helpen wij je met plezier. Bij deze: 7 originele hotspots om jouw Valentijntje in de watten te leggen.

Heritage

Gent

Heritage ademt liefde: voor het product, het proces, hun restaurant. Hun menu volgt de seizoenen zodat ze met lokale en verse producten kunnen spelen – volledig vleesloos trouwens. Groenten spelen de absolute hoofdrol, al hoeven vis en kruiden er niet voor onder te doen.

Meer info

Zoet

Mechelen

Een zoetje voor jouw zoetje? Zoals de naam belooft is dit een adres voor mensen met een sweet tooth. De eigenaars gaan bewust op zoek naar originele zoetigheden, snoep van Belgische makelij en alternatief lekkers (glutenvrij, suikervrij, gelatinevrij). Je kan het hele assortiment trouwens ook online bestellen via hun succesvolle webshop.

Meer info

Otomat

Brugge

Otomat heeft dan wel heavenly pizza, maar door hun desserten beland je pas helemaal in de zevende hemel. Pizza Nutella? Check. Pizza Pavlova? Double check. Pizza Triple Chocolate? Triple check! Die laatste werd zelfs gecreëerd in samenwerking met topchocolatier Dominique Persoone. Te verorberen in alle vijf Otomats – Antwerpen, Leuven, Gent, Brussel en uiteraard Brugge.

Meer info

Pillows

Gent

Bij boetiekhotel Pillows kan je op je twee oren slapen: ze maken er een punt van om van elk verblijf een onvergetelijke ervaring te maken. Al is een wandeling door het prachtige gebouw – met een rijke geschiedenis – vaak al genoeg om dat doel te bereiken. Geen zin om je bed met luxueuze Egyptische linnen te verlaten? Thank God for 24 hour roomservice.

Meer info

Fragma

Leuven

Het begrip ‘a hidden gem’ lijkt wel uitgevonden voor deze plek. Gelegen aan de Leuvense Bondgenotenlaan, maar goed verstoken van de drukte. Niet onlogisch, want Fragma is te vinden achterin een veertig meter diepe tuin, omgeven door bomen en verschillende terrassen.

Meer info

Bar Brut

Antwerpen

In Bar Brut heerst een echte living room-sfeer: perfect voor een lowkey date. Je drinkt er een internationaal wijntje of een Belgisch speciaalbier, met wat fingerfood dabei. Gewoon gezellig: ‘no concept, no bullshit’, zoals hun motto het voorschrijft.

Meer info

Hotel Riga

Antwerpen

Dit luxe boetiekhotel is de meest recente toevoeging aan het Antwerpse historisch centrum. Zoals het een oud gebouw betaamt, bezit Hotel Riga – een voormalige reistassenwinkel – enkele felbegeerde elementen: eiken vloeren, hoge plafonds en prachtige ramen. Jackpot. Op de gelijkvloers vind je ‘Bar Riga’, een volwaardige foodbar waar je de hele dag terecht kan. Veel geluk met iets te kiezen, trouwens – werkelijk àlles op het menu klinkt verrukkelijk.

Meer info