Unwined - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Unwined

Mechelen

What? Ondernemer Koen startte enige tijd geleden het kleine, onbekende wijnbarretje Unwined op, het zat verstopt in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren. Wijnliefhebster Miriam proefde er geregeld een glas en ging er uiteindelijk nooit meer weg. Toen hun oog op een prachtig en vooral groter pand viel, drong een verhuis zich op. De flessen gingen aan het rollen en Unwined is ondertussen goed bezig een vaste waarde te worden in Mechelen en omstreken als wijn- en loungebar én verpozingsplek voor jong en oud.

Looks? Het nieuwe pand recht onder de Sint-Romboutstoren kreeg een metamorfose. Koen en Miriam zorgden eigenhandig voor afbraak- en schilderwerk én de aanleg van een ruim, groen terras. Het interieur bestaat voornamelijk uit hout, wat meteen een warme sfeer creëert. Vooraan in de zaak vind je een bargedeelte met toog (en straatterras), eens je het winkelgedeelte voorbij bent, belandt je in een heuse lounge. Een echt wijnsalon, waar je je ook in de buitenlucht kan wanen zodra de grote terrasramen achteraan helemaal openstaan. Vanop het tuinterras heb je een mooi zicht op de Sint-Romboutstoren – magisch wordt het pas ’s avonds, als de lichtjes aanspringen.

What else? Je kan bij Unwined ook koude en warme bar bites krijgen, een selectie: dadels met spek, camembert uit de oven, albondigas, bruschetta’s, … De kaasplank kan je bovendien in verschillende formaten proberen.

Info? Open op maandag van 18 u. tot 23 u. Dinsdag gesloten. Woensdag t.e.m. zaterdag van 12 u. tot 24 u. Op zondag brunch van 11 u. tot 15 u.

 

 

Foto’s: Lexooo

Steenweg 22
2800 Mechelen

» Bekijk op kaart

015 41 81 85 website

Unwined Unwined Unwined Unwined Unwined Unwined Unwined Unwined Unwined Unwined