Umamido (Vooruit) - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Umamido (Vooruit)

Gent

What? De bruisende buurt rond het historische Vooruitgebouw in Gent heeft er een stukje Japan bij. De inmiddels achtste vestiging van Umamido mikt op een breder klantenbestand die ramen nog niet kent. De toegankelijke gerechten bevatten Umamido’s kenmerkende huisgemaakte bouillons met top toppings, net zoals ze geserveerd worden in Kyoto. De nieuwe branding ‘Honest Ramen’ staat voor kwaliteit, de beste lokale ingrediënten, ethisch gekweekt varkens- en kippenvlees en rechtstreeks geimporteerde Japanse producten. Met hun eerlijke ramen zoals de Original Ramen van de Chef en Mazemen wilt Umamido diezelfde waarden en hun liefde voor Japan nu ook delen met Gent.

Looks? Net zoals de ramen shops in Japan is kijken hoe je kom wordt bereid deel van de ervaring. Het inox en de zeshoekige tegels van de keuken met daarrond de toog met custom barkrukken met Umamido signatuur in walnoothout vormt dan ook het middelpunt van de actie in het Gentse ramenrestaurant. Er werd een nieuwe, meer mature stijl geïntroduceerd voor het interieur met meer Japanse elementen zoals de open keuken en industriële materiale voor een transparante beleving.

What else? Whisky highballs zijn ontzettend populair in ramen shops: ze gaan vlot binnen, zijn verfrissend en hebben de smaak van whisky zonder al te sterk te zijn. Umamido zet twee highballs op het menu: Suntory Toki en Nikka from the Barrel. Umamido werkte ook samen met Brouwerij Anders! uit Halen om een eigen craft beer te brouwen dat perfect past bij hun miso ramen. ‘No Fox Given’ werd een witbier, speciaal ontwikkeld om het menu te vervolledigen. Lichte invloeden van Szechuanpeper en citrus bieden wat tegengewicht aan het romige tarwebier.

Info? Ramenprijzen starten aan € 12,50 , de highballs worden geserveerd vanaf € 6,50 en het bier staat geprijsd aan € 4,20.
Umamido Vooruit is non-stop open van 11.30 tot 22.00 uur.

Walpoortstraat 38
9000 Gent

» Bekijk op kaart

+32 (0) 9 377 49 73 info@umamido.be website Facebook Twitter

Umamido (Vooruit) Umamido (Vooruit) Umamido (Vooruit) Umamido (Vooruit) Umamido (Vooruit) Umamido (Vooruit) Umamido (Vooruit)