Trend: Het einde van het ontbijt? - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

Trend: Het einde van het ontbijt?

Denk in het vervolg twee keer na voor je nog vrienden of familie uitnodigt om gezellig samen te gaan ontbijten. De kans dat iemand van die groep aan IF doet, is immers groot.

IF staat niet voor Impulsief Feesten (helaas), maar voor Intermittent Fasting, een vorm van diëten waarbij je elke dag 18 uur lang niks eet, om daarna 6u lang wél te eten. Er bestaat ook een iets lichtere versie, die staat 8u lang eten toe, afgewisseld met 16u vasten. Het is een razend populaire manier van eten (of niet eten natuurlijk).

Ook wetenschappers juichen IF toe, omdat het rust toelaat in ons verteringsstelsel, en omdat de totale calorie-opname over het algemeen lager ligt wanneer je die bundelt in enkele uren. Maar voor koffiebars en restaurants die specialiseren in ontbijt is deze hype minder goed nieuws. Intermittent Fasters spreiden hun vastenperiode natuurlijk uit over hun nachtrust. Praktisch wil dat zeggen dat ze vanaf bijvoorbeeld 20u ’s avonds niet meer eten tot 14u de volgende dag. Of in de light versie tot 12u. Hoe dan ook, het ontbijt is de pineut. Was dat niet de belangrijkste maaltijd van de dag?

Het wetenschappelijke kamp is alleszins verdeeld: langs de ene kant heb je de verdedigers van Intermittend Fasting, aan de andere kant zij die ervan overtuigd zijn dat je voor fysieke of intellectuele inspanningen een ontbijt nodig hebt. En dan heb je uiteraard ook nog onze mening: wij vinden het ontbijt de lekkerste maaltijd van de dag. Of het staat toch zeker in de top drie.