Trend: De cinnamon bun is de nieuwe cupcake - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

Trend: De cinnamon bun is de nieuwe cupcake

Een klein vreugdedansje is op zijn plaats want de cupcake-hype is definitief dood en begraven. Niemand maakt nog indruk met een schattig cakeje vol roze glitterglazuur. De zoete hype van het moment komt uit Scandinavië en heet ‘cinnamon bun’.

Nu ja, in Finland spreken ze van korvapuusti, in Zweden van kanelbullar en in Denemarken van kanelsnegl. Alles is beter dan de saaie Nederlandse vertaling kaneelkoek, want dat dekt in de verste verte de lading niet van deze heerlijke zoete snack.

Een cinnamon bun bestaat voor het belangrijkste deel uit bladerdeeg, suiker en kaneel, liefst in een opgerolde vorm, vandaar de populaire benaming ‘cinnamon roll’. Zo’n rol is bovendien bijzonder fotogeniek, getuige daarvan de hashtag #cinnamonroll, die al ruim een miljoen keer werd gebruikt.

Net als bij koffie is de cinnamon roll voorkeur heel persoonlijk, en bestaat er al wel eens discussie over wie de lekkerste kan maken. Volgens onze bescheiden mening eet je de beste versie bij Arket. Niet toevallig een Scandinavische keten. Zij bieden zelfs een veganistische versie aan van hun bolletje geluk. Wie het daar niet mee eens is, mag zijn of haar favoriete cinnamon-adres altijd mailen naar info@newplacestobe.com. Wij gaan met plezier proeven.

Foto’s © Arket