TREND: Biscuit Vuitton - When fashion meets food - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

TREND: Biscuit Vuitton – When fashion meets food

Wie zich niet meteen een Louis Vuitton handtas kan permitteren, kan tegenwoordig ook gewoon een hapje gaan eten bij Vuitton. In het Japanse Osaka opende het Franse luxelabel immers een gloednieuwe flagship store, en daar hoort een restaurant bij.

Het nieuws sluit volledig aan bij de trend van modemerken die een eigen horecazaak openen. Denk maar aan Tiffany & Co die onlangs een bar opende bij Harrod’s in Londen, of aan het legendarische Italiaanse koffiehuis Marchesi dat door Prada werd opgekocht. In eigen land kunnen we ook op de koffie gaan bij een modemerk. Bij Arket kan je immers genieten van een legendarische cinnamon bun.

Waarom fashion zich zo graag bezighoudt met food? Eerst en vooral omdat de algemene culinaire aandacht sneller groeit dan de aandacht voor kleren, maar vooral omdat modemerken bezig zijn een eigen identiteit neer te zetten. Ze willen voor hun klanten veel meer zijn dan alleen maar een hoop kledingstukken. Bij die identiteit hoort een eigen keuken, of tenminste een eigen koffie.

Het Antwerpse modelabel Eat Dust (voor mannen) en Girls of Dust (voor vrouwen) heeft dat alvast goed begrepen. Wanneer zij binnenkort een grote flagshipstore openen in de Antwerpse Volksstraat komt daar meteen ook een koffie- en lunchbar bij. Wat ons meteen bij de derde en laatste verklaring van deze trend brengt: Van shoppen krijg je honger. En dorst.